Home > Inwoners > Nieuws > Vraag subsidie voor een groen dak!

Vraag subsidie voor een groen dak!

groen dak

Denkt u erover om een groen dak aan te leggen? Dan is dit het moment! De gemeente Nijkerk geeft samen met Waterschap Vallei en Veluwe subsidie voor de aanleg van groene daken. Dit zijn daken met een speciale beplanting. Het gaat dan om mossen, vetplanten, kruiden en grassen.

De subsidie bedraagt 40 euro per m2. Heeft u veel vierkante meters? Realiseert u zich dan dat  de maximale vergoeding van een aanvraag € 10.000,- is.  Deze subsidie is zowel voor particulieren, als bedrijven.

Groene daken zijn goed voor het milieu. Ze zorgen voor een betere opvang van regenwater en geven verkoeling in de stad. Daarnaast leveren deze groene daken kostenbesparingen, omdat zij  werken als isolatie.

Meer informatie zoals wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor de subsidie en het aanvraagformulier vindt u op de pagina 'Subsidie voor groene daken'.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK