Home > Inwoners > Nieuws > Wat te doen als mijn container vol zit?

Wat te doen als mijn container vol zit? (19-09-2019)

Heeft u dat wel eens dat de container te klein is voor het afval dat u heeft? Zeker nu er één keer per drie weken het huisvuil wordt opgehaald. Hieronder staat per afvalsoort een aantal mogelijkheden om dit probleem te verhelpen.

Restafval

Is uw 140 liter restafvalcontainer vol? Dan heeft u de mogelijkheid om huisvuilzakken met Nijkerk-logo te kopen. Deze zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle supermarkten in de gemeente Nijkerk en bij de Jumbo in Voorthuizen. Deze speciale vuilniszakken zijn niet verkrijgbaar bij Aldi en de Lidl. Is uw container voor restafval regelmatig te vol? Dan kunt u een extra container van 140 liter aanschaffen. Hiervoor betaalt u wel aanschafkosten. U kunt deze container aanvragen via de link.

Let op: de 240 liter container voor restafval geeft de gemeente Nijkerk niet meer uit.

Groente Fruit en Tuinafval (Gft-afval)

Alle inwoners in onze gemeente die wonen in de laagbouw hebben de beschikking over tenminste één groene 140 liter Gft-container. Wanneer u een grote tuin heeft kunt u de container gratis inwisselen voor een 240 liter Gft-container. Is deze 240 liter niet voldoende? Dan kan een tweede Gft- container mogelijk een oplossing zijn. U kunt kiezen uit een 140 of 240 liter extra gft-container. Hier zijn geen kosten aan verbonden. U kunt een extra container aanvragen via de link.

Plastic Metaal en Drankkartons (PMD-afval)

Komt u niet uit met de 240 liter container, speciaal voor Pmd-afval?  Dan kan het een oplossing zijn om er een Pmd-zak bij te plaatsen. Deze zakken zijn per twee rollen gratis te verkrijgen bij de meeste supermarkten, met uitzondering van Aldi en Lidl.

Het plat maken van de drankkartons/sap pakken kan ook een oplossing zijn om ruimte in uw container te creëren.

Meer bladkorven

Naar aanleiding van opmerkingen van onze inwoners, gaat de gemeente Nijkerk de komende bladcampagne meer bladkorven plaatsen.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK