Home > Inwoners > Nieuws > Wijziging inzameldag huisvuil

Wijziging inzameldag huisvuil (08-01-2019)

Vanaf 1 januari 2019 is de afvalinzameling op een aantal punten gewijzigd. Niet alleen de inzameldag kan hierdoor wijzigen. Ook is de route per straat veranderd. In de afvalkalender 2019 kunnen inwoners daar meer over lezen. Deze kalender is huis-aan-huis verspreid in december 2018.

Waarom deze wijziging? De gemeente haalt nu ook huis-aan-huis het plastic, blik en de drankkartons (pmd-afval) op. Inwoners kunnen het pmd-afval aanbieden in de hiervoor bestemde pmd-container of in plastic zakken die de gemeente gratis beschikbaar stelt. Deze zakken zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. Het legen van de containers en ophalen van de zakken vindt per soort afval om de drie weken plaats.

Vanaf maandag 14 januari aanbieden van pmd-afval

Vanaf maandag 14 januari 2019 (week 3), kunnen inwoners hun pmd-afval (plastic, metaal en drankkartons) aanbieden in de container met het oranje deksel of pmd-afvalzak.

Overzicht van de inzamelroutes

• Maandag: Nijkerkerveen en Paasbos;
  • Dinsdag: Centrum;
  • Woensdag: Woonwijk Corlaer en woonwijk Doornsteeg;
  • Donderdag: Hoevelaken;
  • Vrijdag: Buitengebied.

Deze indeling is door Remondis gemaakt vanuit efficiencyoverweging.

Mijn afvalwijzer

Op www.mijnafvalwijzer.nl of de Afvalkalender 2019, kunt u zien of uw woning in een nieuwe inzamelroute valt. Bij twijfel over uw inzameldag kunt u op postcode en huisnummer opzoeken via www.mijnafvalwijzer.nl. Via deze website kunt u ook de app downloaden.

Meer informatie

Heeft u vragen over de afvalinzameling? Of heeft u vragen over het legen van uw container? Kijk dan op de pagina afvalinzameling2019. Op deze pagina vindt u ook waar de gratis pmd-zakken verkrijgbaar zijn.
Heeft u vragen over het legen van uw container? Neem dan contact op met Remondis 0800 – 88 90 988.