Home > Inwoners > Ontwikkelingen binnenstad > Nijkerk wordt Lekker Nijkerk - Stad vol Smaak

Nijkerk wordt Lekker Nijkerk - Stad vol Smaak

Met de nieuwe slogan en het logo “Lekker Nijkerk – Stad vol Smaak” zal Nijkerk de komende jaren “op de kaart gezet worden”. De stad heeft heel veel met lekker eten en wil zich als zodanig profileren. Van oudsher is Nijkerk een agrarische gemeente, waar de productie van voedsel al een belangrijke rol speelde. In het moderne Nijkerk is voedselproductie nog veel prominenter aanwezig. In een gemiddeld keukenkastje komt men een groot aantal producten tegen die in Nijkerk gemaakt worden. Ook de Nijkerkse horeca verwelkomt de bezoeker met een voortreffelijke verscheidenheid aan restaurants en bars. En met kwalitatief hoogwaardige supermarkten en een groot aanbod aan food-speciaalzaken kunnen de liefhebbers van smaakvol thuis koken hun hart ophalen. Maar Lekker Nijkerk doet niet alleen op culinair gebied van zich horen; ook het historische centrum met de mooiste toren van Nederland en het gevarieerde buitengebied getuigen van goede smaak, en zijn zeker een bezoek waard!

Het doel van deze Citymarketing is om Nijkerk als een attractieve, bruisende stad te presenteren. Een plek waar men graag naar toe komt om te verblijven, wonen of te werken. We willen zorgen voor meer bezoekers in de binnenstad om het centrum gezellig, vitaal en levendig te houden. Natuurlijk richten we ons hierbij in eerste instantie op de Nijkerkers zelf, maar we willen ook inwoners van omliggende plaatsen en toeristen inspireren om een bezoek aan Nijkerk te brengen. Daarmee wordt Nijkerk op den duur steeds interessanter als vestigingsplaats voor ondernemers en wordt de economie als geheel gestimuleerd. En hoewel alles rondom lekker eten de focus van het verhaal van Nijkerk is, kunnen de begrippen “lekker” en “smaak” op meerdere manieren geïnterpreteerd worden, en dus ook passen bij producten en activiteiten waarbij het niet direct om eten gaat.

U zult het nieuwe logo, wat door de Nijkerkse bevolking zelf gekozen is, steeds vaker gaan zien. Mocht u zelf iets in of voor Nijkerk organiseren, dan bent u van harte uitgenodigd om van het logo gebruik te maken. Ga daarvoor naar logonijkerk.nl en download het logo en de slogan, en het bijbehorende huisstijlhandboek. De stad Nijkerk rekent op u allen als enthousiaste ambassadeurs van deze prachtige, smaakvolle en lekkere stad!