Home > Inwoners > Openbaar Vervoer > Trein / bus

Trein / bus

Nijkerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Verschillende regionale en lokale bus- en treinlijnen doen Nijkerk aan.

Trein

Gemeente Nijkerk heeft 2 NS stations: station Nijkerk en station Hoevelaken. Vanaf station Nijkerk rijden er dagelijks 2 treinen per uur richting Amersfoort/Utrecht en 2 treinen per uur richting Zwolle. Ga naar de website van de NS voor alle informatie over station Nijkerk.

Vanaf station Hoevelaken rijden er treinen van de Valleilijn. De Valleilijn-trein rijdt elk half uur tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Op maandag tot en met zaterdag overdag is er tussen Amersfoort en Barneveld Centrum zelfs elk kwartier een trein (behalve in vakantieperioden). Ga voor meer informatie over station Hoevelaken naar de website van de Valleilijn.

Bus

In Nijkerk rijdt een aantal buslijnen in verschillende windrichtingen. De meeste buslijnen hebben een stop bij station Nijkerk en/of station Hoevelaken. Het gaat hierbij om buslijnen geëxploiteerd door Connexxion (OV Regio Ijsselmond) en Synthus.

Kijk voor meer informatie op de onderstaande websites:

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK