Home > Inwoners > Scholen

Scholen

Basisscholen

In de gemeente Nijkerk zijn er verspreid over Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen negentien scholen voor basisonderwijs en één school voor speciaal basisonderwijs. In de online gemeentegids vindt u een lijst met alle scholen en hun adresgegevens.

Voortgezet onderwijs

In de gemeente Nijkerk zijn vier scholen voor voortgezet onderwijs:

In de digitale gemeentegids vindt u een overzicht van alle scholen en adresgegevens.

Volwassenenonderwijs

Het volwassenenonderwijs is bedoeld voor inwoners van de gemeente die 18 jaar of ouder zijn en die door omstandigheden (te) weinig opleidingen hebben gehad. In het volwassenenonderwijs is onderscheid gemaakt tussen basiseducatie en voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Basiseducatie is bestemd voor mensen die nooit een diploma hebben gehaald, maar bijvoorbeeld ook voor mensen met een niet-Nederlandse afkomt die graag de Nederlandse taal willen leren. Het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs zorgt er voor dat alsnog een diploma of deelcertificaat mavo, havo of vwo gehaald kan worden.

Het volwassenenonderwijs is te volgen bij:

Wilt u meer weten over volwassenenonderwijs? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK