Home > Inwoners > Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde in onze samenleving. Veel activiteiten draaien voor een groot deel op vrijwilligers. Denkt u aan activiteiten op het gebied van sport, recreatie, cultuur, zorg en welzijn. De gemeente Nijkerk vindt dat vrijwilligerswerk ondersteuning verdient. Daarom is er het Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Steunpunt Vrijwilligerswerk

Een belangrijke taak van het Steunpunt Vrijwilligerswerk is het informeren van organisaties en inwoners over vrijwilligerswerk. Ook kunt u bij het Steunpunt terecht voor bemiddeling tussen vrijwilligers en organisaties. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk is in de gemeente Nijkerk ondergebracht bij Sigma.

Digitale vacaturebank vrijwilligerswerk en maatschappelijke stage

Sigma heeft een (digitale) vacaturebank. Organisaties uit de gemeente Nijkerk kunnen via de vacaturebank mensen interesseren voor vrijwilligerswerk binnen hun organisatie. Mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen kunnen via de vacaturebank passend werk vinden. Er is ook een speciale website voor maatschappelijke stages: www.masplein.nl. De maatschappelijke stage is een speciale vorm van vrijwilligerswerk: ‘leren door te doen’. Wilt u hierover meer informatie? Klikt u dan op de link ‘maatschappelijke stage’ onderaan deze pagina.

Gratis cursussen

Sigma biedt deskundigheidsbevordering aan voor vrijwilligers. Dit gebeurt meestal in de vorm van workshops en/of presentaties. Deze workshops kunnen vrijwilligers helpen om hun werk makkelijker of beter te doen. Op de website van Sigma vindt u meer informatie hierover:

Verzekering

Als u vrijwilligerswerk doet, bent u vaak ook verzekerd via de werkgever. Voor meer informatie hierover, kunt op de link ‘vrijwilligersverzekering’ onderaan deze pagina klikken.

Vrijwilligerscompliment

Elk jaar zet de gemeente Nijkerk voor de zomer alle vrijwilligers uit de gemeente in het zonnetje via een gezellig samenzijn. Zodra het programma hiervan bekend is leest u hier meer informatie.

Informatie

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk, kunt u terecht bij Het Steunpunt Vrijwilligerswerk (Sigma) via het telefoonnummer (033) 2474830 of via e-mail info@sigma-nijkerk.nl. Meer informatie vindt u ook op de website van Sigma: http://www.sigma-nijkerk.nl/.

Hieronder treft u nog enkele links aan die u leiden naar (websites met) meer achtergrondinformatie.

Contact

Stadhuis Nijkerk
Kolkstraat 27, 3861 AK
Postbus 1000, 3860 BA

Telefoon: 14 033
E-mail: gemeente@nijkerk.eu

Afspraak maken:

bel 14 033

Openingstijden