Home > Inwoners > Waterloket

Waterloket

Dat water belangrijk is voor de mens weten we allemaal. Naast de welkome dorstlesser is water ook voor de recreatie van belang. U kunt volop zwemmen, vissen en varen in het oppervlaktewater dat in de gemeente Nijkerk aanwezig is. Naast deze en andere voordelen, levert water ook nogal eens problemen op. Zo kunt u overlast ervaren bij een hoosbui, of bij optrekkend vocht vanuit de kruipruimte door hoge grondwaterstanden. Ook kunnen er problemen optreden in de afvoer van rioolwater bij u in de buurt. Voor deze overlastsituaties is het waterloket ingesteld.

Wat kunt u doen bij het waterloket?

Bij het waterloket kunt u informatie en tips krijgen met betrekking tot water. Ook kunt u uw klachten over water hier kwijt. Daarnaast dient het waterloket als richtingwijzer als het gaat om vergunningverlening. Voor de gemeente biedt het waterloket de mogelijkheid om met de verkregen informatie daadwerkelijk stappen te ondernemen tot aanpassingen of verbeteringen in het watersysteem. Wel belangrijk om te vermelden is dat de gemeente niet al uw problemen oplost. De gemeente kan niet altijd al uw problemen  oplossen. Als eigenaar van een perceel bent u verantwoordelijk  voor maatregelen op het eigen terrein. Bij structurele problemen in het stedelijk gebied zal de gemeente een oplossing bieden, tenzij het probleem tot de verantwoordelijkheid van het waterschap of provincie behoort.

Hieronder vindt u documenten en links met meer informatie over de waterketen, problemen, riolering, vergunningen, kosten.

Heeft u tips, vragen of klachten die betrekking hebben op water, geef dit dan digitaal door via onderstaand meldingsformulier.

Meer informatie over wateroverlast

Op de website van het waterschap vindt u veel informatie over wateroverlast.