Home > Inwoners > Wegwerkzaamheden N301

Wegwerkzaamheden N301

In opdracht van provincie Gelderland werkt KWS Infra Utrecht sinds eind september 2018 aan het groot onderhoud en reconstructie op de N301. De rijbanen, fietspaden en vier kruispunten worden opgeknapt. Ook voert de aannemer werkzaamheden uit aan de verkeersregelinstallaties en openbare verlichting.

De Barneveldseweg is vrijdag 22 maart weer open gegaan. De afgelopen week lag het weggedeelte Chopinlaan tot de Intratuin eruit. Dit gedeelte van de N301 is voorzien van een nieuwe asfaltlaat (cira 4 centimeter). Zowel een gedeelte van de Frieswijkstraat als de Amersfoortseweg zijn de komende periode afgesloten. Verkeer van en naar Nijkerkerveen en Amersfoort kan hierdoor hinder ervaren. Er staan omleidingsroutes aangegeven met gele borden.

De winkels en bedrijven, waaronder de Albert Heijn, Intratuin, VW Schueler en het Shell station rondom het kruispunt zijn bereikbaar.

Fasering werkzaamheden

Om het werk efficiënt en met beperkte hinder uit te voeren, werkt de aannemer in verschillende fasen. In deze fasering is rekening gehouden met verschillende aspecten zoals:

• Bereikbaarheid bedrijven & aanwonenden
  • Parkeergelegenheid bedrijven & aanwonenden
  • Doorstroming verkeer
  • Veiligheid weggebruikers en werknemers

Meer informatie

De omleidingen staan aangegeven op de borden. KWS Infra heeft een app die u kunt downloaden. Ook kunt u een mail sturen aan Wesley Nesselaar, omgevingsmanager KWS Infra Utrecht: wnesselaar@kws.nl.

• Week 15 weekend

Vrijdag 12 april - maandag 15 april

Rotonde Ambachtsstraat (N301) vanaf 19.00 uur tot en met maandag 05:00 uur afgesloten voor alle verkeer.

• 8 april - 12 april 2019 (week 15)

Vrijdag 12 april

Reconstructie van het kruispunt aan de Barneveldseweg /N301 (Amersfoortseweg & Frieswijkstraat) gereed en opengesteld voor verkeer.

• 25 maart - 12 april 2019 (week 13, 14 en 15)

Reconstructie van het kruispunt aan de Barneveldseweg / N301 (Amersfoortseweg & Frieswijkstraat)

• Frieswijkstraat van en naar centrum afgesloten voor alle verkeer;

• Amersfoortseweg van en naar Nijkerkerveen en Hoevelaken afgesloten.

Werkzaamheden vinden overdag en in de nacht plaats, in de nacht is de kruising volledig afgesloten tussen 19:00 – 06:00 uur op maandag - vrijdag.

Op zaterdag en zondag geen beperking voor verkeer N301.

• Week 13 weekend

Vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april

Frezen en asfalteren tussen de brug over de Arkervaart & het kruispunt Berencamperweg. Afgesloten voor alle verkeer.