Home > Inwoners > Woon Bewust

Woon Bewust

Door de toenemende vergrijzing en de veranderingen in de wetgeving rondom zorg wordt op meer zelfredzaamheid van burgers gerekend. Met de campagne Woon Bewust wil de gemeente Nijkerk inwoners ondersteunen om langer zelfstandig te wonen. Onderdeel van de campagne zijn huisbezoeken en een actuele website met informatie. De gemeente werkt in de campagne samen met welzijnsorganisatie Sigma, de ouderenbond PCOB en de Woonadviescommissie. De campagne in Nijkerk maakt deel uit van de regionale campagne Woon Bewust in de Foodvalleyregio.

Persoonlijk advies op maat

Inwoners kunnen een persoonlijk advies op maat aanvragen van een vrijwillige voorlichter. Aan de hand van een checklist geeft de vrijwilliger vrijblijvend advies over de mogelijkheden om de woning aan te passen. U kunt een huisbezoek aanvragen bij Sigma (033) 2474830. Meer informatie is te vinden op de website www.woonbewustNijkerk.nl. Hier kunt u digitaal allerlei praktische tips vinden over bewust wonen, en ook zelf de huistest uitvoeren. Meer informatie kunt u ook vinden in de folder die hieronder te downloaden is.