Home > Inwoners > Zorg

Zorg

Heeft u hulp en ondersteuning nodig in het dagelijks leven? Bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, vervoer, schulden of een verslaving. Dan kunt u terecht bij medewerkers van het gebiedsteam of bij de zorgconsulenten van uw gemeente. Een medewerker van het gebiedsteam of een zorgconsulent gaat met u in gesprek en samen bespreekt u welke hulp er nodig is en welke stappen u zelf al kunt zetten. Neem gerust iemand mee naar het gesprek, bijvoorbeeld een vriend, familie, een vrijwilliger.

Ondersteuning bij zelfstandig wonen

Heeft u hulp nodig in het dagelijks leven om zelfstandig te kunnen blijven wonen? Bijvoorbeeld een rolstoel om u te verplaatsen binnenshuis en in de omgeving, of een scootmobiel, een woningaanpassing of hulp bij het huishouden, neem dan contact op met een zorgconsulent. Hoe u een melding moet doen en andere informatie vindt u op de pagina Zorgconsulenten.

Ondersteuning bij werk, inkomen, opvoeden, psychische problemen of andere zorg

Heeft u vragen over opvoeding, kunt u niet rondkomen, heeft u moeite met het vinden of behouden van een baan of ervaart u problemen door een psychische beperking, dan kunt u terecht bij een medewerker van het gebiedsteam. Contactgegevens van het gebiedsteam en andere informatie vindt u op de pagina Gebiedsteam.

Spoedeisende zorg

In levensbedreigende situaties belt u 112.

Buiten praktijkuren van de huisarts kunt u terecht bij Huisartsenpost Meander Medisch Centrum Amersfoort (0900) 3311233.

Wanneer u met spoed hulp of zorg nodig heeft, kunt u buiten de kantoortijden terecht bij verschillende instanties. Meer informatie vindt u op de pagina Spoedeisende zorg.