In week 2, dit is de  week van 9 januari 2023 tot en met 13 januari 2023 neemt Remondis uw kerstboom mee. In deze week kunt u ook het gft-afval aanbieden.

Zonder pot en versiering

U kunt de kerstboom aanbieden zonder pot en versiering. De kerstboom moet u vóór 07.30 uur aan de straat zetten.

Meer informatie over afvalinzameling in de gemeente Nijkerk

Bij appartementen en in bepaalde nieuwbouwwijken zoals in de Doornsteeg in Nijkerk wordt het restafval niet door Remondis opgehaald. Inwoner(s) brengen zelf het restafval weg naar de ondergrondse containers in de wijk. Deze bewoners krijgen van de gemeente een pasje. Deze pas is gekoppeld aan het adres van de woning.

De bewoners kunnen op elke gewenst moment van de dag hun restafval wegbrengen.

Heeft u vragen over het pasje? Neemt u dan contact op met Service en Informatie via het algemene telefoonnummer van de gemeente Nijkerk (033) 247 22 22 of e-mail diftar@nijkerk.eu

Legen van containers en ophalen van zakken

Het legen van de containers en ophalen van de zakken vindt per soort afval om de drie weken plaats.

• Restafval (grijze container) wordt 1x in de drie weken opgehaald
  • PMD (grijze container met oranje deksel) of zakken wordt 1x in de drie weken opgehaald
  • GFT (groene container) wordt 1x in de drie weken opgehaald

In de maanden juni t/m augustus worden elke week de groene containers geleegd. U kunt uw container dan elke week aan de weg zetten op de voor u geldende ophaaldag. Heeft u twijfel over uw inzameldag? Zoek dit op met uw postcode + huisnummer op www.mijnafvalwijzer.nl(externe link)(externe link) of kijk op de Afvalkalender 2022  of de Afvalkalender 2023.