Criminelen maken steeds vaker gebruik van zaken in de bovenwereld om hun illegale activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld een café of winkel, waar nooit klanten komen, om drugsgeld wit te wassen. Of huren ze een pand of loods ten behoeve van drugs- of wapenhandel.

Criminele activiteiten en ondermijning zijn meestal niet direct zichtbaar. Toch kan het zijn dat bepaalde zaken opvallen die mogelijk niet pluis zijn. Denk hierbij aan personen met verdacht gedrag, zoals rondhangen en snel iets uitwisselen met een persoon in een auto. Of een dichtgeplakte woning waar wel altijd aanloop is. Ook als bedrijven een vervallen uitstraling hebben maar toch met camera’s beveiligd zijn, is dat opvallend. Om ondermijning in Nijkerk samen met inwoners aan te pakken werkt de gemeente samen met Meld Misdaad Anoniem (M.).

Help mee de gemeente Nijkerk veiliger te maken

Door signalen van criminele activiteiten te melden, kunt u meehelpen de gemeente veiliger te maken en criminelen te stoppen. Bij Meld Misdaad Anoniem is een melding volledig anoniem. Het  melden bij de politie kan in sommige gevallen een drempel zijn. Wanneer u de dader goed kent of wanneer u bang bent voor wraak biedt melden bij M. de oplossing. Bij M. kunt u informatie of criminele activiteiten melden met de garantie dat u anoniem blijft. M. draagt niet uw identiteit, maar alleen de melding over aan de gemeente, politie of andere veiligheidspartners. Dit versterkt de gezamenlijke aanpak tegen de georganiseerde criminaliteit en ondermijning. Zo maken we samen wijken en buurten veiliger.

Herkent u signalen? Meld dit bij M.!

De gemeente roept inwoners op om vermoedens van ondermijnende activiteiten te melden bij M. Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via (0800) 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om iets te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden. Wilt u liever bij de politie melden dan kan dat via (0900) 8844.