Van 30 maart tot 30 september speelt heelNederland het NK Tegelwippen. Ook inwoners van de gemeente Nijkerk, uit de kernen Nijkerkerveen, Hoevelaken, en natuurlijk uit Nijkerk zelf kunnen ook meedoen door tegels te vervangen voor groen in hun eigen (geveltuin). Jij dus ook!

Hoe kun je meedoen?

Geef je gewipte tegels op via de website nk-tegelwippen.nl en ze worden bij de
gemeente Nijkerk opgeteld.

Maak een beplantingsplan

Bodembedekkers zijn ideaal voor een groene, onderhouds­vriendelijke tuin. Kies ook voor vaste planten in plaats van éénjarigen. Vaste planten komen namelijk ieder voorjaar weer op waardoor je niet telkens nieuwe planten hoeft te kopen. Tuincentra en hoveniers geven je graag advies bij het maken van een beplantingsplan voor jouw tuin.

Makkelijke planten voor een tuin met veel zon:
kattenkruid, zonnehoed, sedum, vrouwenmantel, herfstaster, vaste geranium, duizend­ knoop, rudbeckia, salie.

Makkelijke planten voor een tuin met halfzon:
vrouwenmantel, maagdenpalm, vaste geranium, longkruid, zene­ groen, herfstaster, dikkemanskruid, duizendknoop, zonnehoed, vetkruid, smeerwortel, goudaardbei.

Makkelijke planten voor een tuin met veel schaduw:
varens, smeerwortel, mans­ oor, maagdenpalm, dikkemanskruid, goudaardbei, lieve­ vrouwebedstro, Kaukasische vergeet­me­nietje, schuimbloem, reuzedovenetel.