Het Werkcentrum regio Amersfoort is donderdag 26 januari 2023 officieel geopend. In het werkcentrum kunnen ook inwoners uit de gemeente Nijkerk zich geheel vrijblijvend oriënteren en advies krijgen. Dit advies kan gaan over loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

Namens de gemeente Nijkerk was wethouder Mariëlle Broekman bij de opening aanwezig. Zij wenst het werkcentrum succes met de wens: "Zorg dat het mensenwerk blijft!"

Oriënteren op werk en scholing

Iedereen kan zonder afspraak het Werkcentrum regio Amersfoort binnenstappen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Het werkcentrum is gevestigd aan de Stadsring 75 in Amersfoort. In het Werkcentrum staat altijd een gids klaar. Zij helpen de bezoeker verder en bespreken de mogelijkheden op het gebied van werken, leren en ontwikkelen. Zij bespreken dit aan de hand van een aantal themawanden. Op de ‘talentenwand’ kun je bijvoorbeeld samen met de gids bekijken welke talenten en kwaliteiten jij hebt en in welke baan je die kunt inzetten. Met deze talenten kun je direct een vacature zoeken via de wand met actuele vacatures. Ook online is het Werkcentrum regio Amersfoort(externe link) te bezoeken.

Eén gezamenlijk loket voor de regio

In het Werkcentrum regio Amersfoort werken UWV en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Nijkerk, Baarn, Bunschoten en Soest samen met meerdere partners, waaronder de vakbonden CNV en FNV, VCP de Unie, werkgeversorganisatie VNO/NCW en onderwijsinstellingen. Het WerkgeversServicepunt (WSP), het Leerwerkloket en het Jongerenloket regio Amersfoort maken ook deel uit van het werkcentrum. Gezamenlijk bieden zij vanuit één loket fysiek en digitaal hulp aan alle inwoners van arbeidsmarktregio Amersfoort op het gebied van werk, scholing en ontwikkeling.

Eerste reguliere werkcentrum na pilotfase

Het is de wens van het kabinet(externe link) om door het hele land regionale werkcentra te realiseren. Er zijn vanuit een pilotfase al een aantal werkcentra actief. Werkcentrum regio Amersfoort is het eerste reguliere werkcentrum dat na deze pilotfase haar deuren opent.