De gemeente verwijdert in het najaar het gevallen blad. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

Planning bladcampagne

Vanaf half oktober gaat de gemeente beginnen om de overlast van bladeren te beperken. Helpt u mee. Dit doen ze elke week op andere plekken binnen de gemeente. Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

Wat doet u met uw bladafval?

U kunt helpen door de stoep, straat en oprit te vegen. Het is beter om het blad in de tuin te laten liggen. Er overwinteren insecten en kleine dieren in het bladerdek en het beschermt uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken en zal het blad ook tussen bepaalde plantvakken geblazen worden. U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container (deze wordt gratis geleegd) en bij de milieustraat. Ook kunt u een grotere GFT container aanvragen.

Bladkorven

Uw bladafval kunt u ook weer weg brengen naar de bladkorven. De gemeente plaatst deze op verschillende locaties vanaf week 41.

Verduurzamen

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval en niet voor ander (tuin)afval. Dit doen we om het blad weer te kunnen hergebruiken/verduurzamen als bodemverbeteraar. Deze bodemverbeteraar noemen we ‘Bogashi’. Dit wordt in het voorjaar tussen de beplanting uitgestrooid zodat de structuur van de grond verbeterd en de groei van het onkruid remt. Dit kunnen we dus alleen gebruiken als het zuiver blad is en er geen ander tuinafval tussen komt zoals: coniferenknipsels, dennennaalden, gras, takken, groente, fruit etc. Bij regelmatig misbruik van de korf zal deze worden verwijderd.

Waar staan de bladkorven?

Hoevelaken

• hoek Stoutenburgerlaan/Frans Tromplaan
  • Van Dedemlaan bij speeltuin
  • Smallestreek
  • Beukenlaan
  • Veenslagenweg
  • Oosterdorpsstraat 127
  • hoek Julianalaan/Clauslaan
  • Beverdam bij school
  • Horstweg t.o. 3
  • hoek Frans Tromplaan/Parklaan
  • Veenslagenweg/Roggeakker
  • Kijftenbeltlaan 80
  • Remvardplaats 16 bij speeltuin
  • hoek Kyftenbeltlaan/van Zuylenlaan
  • Westerdorpsstraat tegenover benzinepomp
  • Stoutenburgerlaan 9 (indien bereikbaar i.v.m. renovatie)
  • hoek Eiberlaan/Ibislaan

• Corlaerstraat 37
  • Van der Meerstraat 23
  • Greppelland naast 17

De bladkorven worden verwijderd als de bomen hun blad kwijt zijn.
De rest van het jaar kunnen inwoners het bladafval kwijt bij de Milieustraat, Blekkerserf 4. Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 07.45 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur toto 16.30 uur. Zaterdag van 07.45 uur tot 14.00 uur.