Als u in het centrum (betaald parkeren gebied) woont of een bedrijf heeft zonder een eigen parkeerplaats, kunt u maximaal 100 parkeerdagkaarten kopen. U kunt met een parkeerdagkaart de hele dag parkeren op een betaald parkeerplaats.

Wanneer u in het bezit van betaald-parkeren vergunning (type A t/m F), kunnen uw bezoekers gebruik maken van een betaalde dagkaart. De kosten bedragen € 3,00 per dagkaart. De dagkaarten zijn zowel online als bij de receptie van het gemeentehuis verkrijgbaar.

Hoe werkt het?

De parkeerdagkaart kan alleen gekocht worden door vergunninghouders (betaald parkeren vergunning of vergunning voor specifieke vergunninghoudersplaatsen) of bewoners van het centrumgebied. Onder het centrumgebied wordt verstaan de straten die binnen de zone van het betaald parkeren liggen. Een exacte tekening is op het stadhuis in te zien.

Specifieke vergunninghouders (G1/G2)

Wanneer u in het bezit van een G1- of G2 – specifieke vergunninghouders parkeervergunning, kunnen uw bezoekers kosteloos gebruik maken van een dagkaart. De dagkaarten zijn alleen te gebruiken in de straat waar de specifieke vergunningszone geldt.

Wat moet ik doen?

Na het invullen van het aanvraagformulier wordt u automatisch doorgeleid naar de kassa waar u met iDEAL eenvoudig kunt betalen (tenzij u een specifieke vergunning (G1 of G2) heeft. De aangevraagde parkeerkaarten worden vervolgens naar het door u opgegeven adres opgestuurd.