Wanneer u iets koopt, zit er soms piepschuim in de verpakking. Piepschuim hoort niet bij het PMD (Plastic, Metaal, Drankkartons) en ook niet bij het oud papier. Piepschuim hoort bij het restafval. Is de verpakking te groot voor de container of vuilniszak? Breng het dan naar de Milieustraat. Bouwpiepschuim moet u zelf afvoeren.

Waarom niet bij het PMD?

Bij het PMD mogen alleen verpakkingen van plastic, metaal en drankkartons. Piepschuim, tempex of EPS is van een ander soort materiaal gemaakt. Wanneer dat bij het PMD zit, verstoort het de recycling. Het ingezamelde PMD kan dan afgekeurd worden voor recycling.

Afvoeren bouwpiepschuim

Heeft u een verbouwing en stukken bouwpiepschuim? Dit mag u dit niet op de milieustraat inleveren. Bouwpiepschuim is namelijk bouwafval en geen huishoudelijk afval. Schakelt u een aannemer in bij uw verbouwing? Dan is deze verplicht bouwafval te verwijderen. Verbouwt u zelf? Dan moet u zelf regelen dat uw bouwafval wordt afgevoerd.

Bij twijfel gebruik het Afval ABC

Het Afval ABC is een handige zoekmachine in de AfvalWijzer. Typ in het Afval ABC het afval waar u over twijfelt (bijvoorbeeld: piepschuim). U ziet meteen waar u het kunt laten. Het Afval ABC vindt u in de AfvalWijzer-app of op mijnafvalwijzer.nl(externe link)