Oproep voor kunstenaars

De gemeente Nijkerk heeft een uitdagende opdracht voor een kunstenaar: maak de toegang tot de gemeente herkenbaar. Je bent vrij om hieraan je eigen unieke invulling te geven, zolang je maar iets van de gemeente Nijkerk verbeeldt. Iets waar we in Nijkerk trots op zijn, iets uit ons verleden of waar we juist naar toe willen. We vragen je ook om hierbij inwoners te betrekken.
Natuurlijk moet het kunstwerk (of de kunstwerken) goed passen in de omgeving waar het komt te staan, duurzaam zijn en bestand zijn tegen weersinvloeden en vandalisme.

Voor de opdracht is € 45.000,- (incl. BTW) beschikbaar (inclusief honoraria, uitvoering, productie, materiaal en vervoer). Het kunstwerk wordt na plaatsing eigendom van de gemeente Nijkerk.

Interesse?

Meld je dan uiterlijk 14 april 2021 via emailadres poortenvannijkerk@nijkerk.eu
Stuur ons daarbij:

• Jouw motivatie in maximaal 1A4tje
  • Jouw Curriculum Vitae van maximaal 2 A4tjes
  • Een documentatielijst van maximaal 3 A4tjes met afbeeldingen van eerder gerealiseerde werken, waarbij per werk de titel, jaartal, afmetingen, materiaal en een eventuele korte toelichting vermeld staan
  • En natuurlijk jouw adres en contactgegevens

Verdere procedure

Op 22 april selecteert de selectiecommissie de vier kandidaten die uiterlijk 21 mei met een schetsontwerp mogen komen. De commissie kijkt onder andere naar artistieke kwaliteit, technische kwaliteit en ervaring met kunst in de openbare ruimte. Voor het schetsontwerp krijg je een vergoeding van € 1000,-
Op 27 mei kiest de selectiecommissie de kunstenaar die de opdracht mag uitvoeren.
We verwachten dat het kunstwerk of de kunstwerken uiterlijk eind december 2021 gereed zijn.

Vragen?

Heb je nog vragen over deze opdracht dan kun je contact opnemen met de Cultuurmakelaar: Jacquelien de Jong via cultuurmakelaar.nijkerk@gmail.com