Veel regenwater stroomt via regenpijpen rechtstreeks het riool in. Zonde, want dat schone hemelwater kunt u goed gebruiken voor andere doeleinden. Daarom betaalt gemeente Nijkerk mee wanneer u een regenton aanschaft.

Het nut van regenwater opvangen

Regenwater opvangen in een regenton levert meerdere voordelen op die echt heel nuttig zijn:

• Met het opgevangen water kunt u de tuin(planten) water geven
  • Zeker bij warm en droog weer scheelt dat in het verbruik van schoon drinkwater
  • Bij hevige regenbuien komt er minder water in het riool terecht en dat verkleint de kans op overstromende putten op straat
  • Met minder regenwater in het riool kunnen we efficiënter water zuiveren.

Koopt u een regenton? Dan betalen wij de helft

Schaft u een regenton met eventueel bijbehorende accessoires zoals een kraantje of aansluitpunt) aan bij één van onze deelnemers? Dan krijgt u bij de kassa 50% korting op het aankoopbedrag, met een maximum vergoeding van 50 euro. Deze korting geldt voor één regenton per huishouden, daarom vragen we u bij de kassa uw adres te registreren.

Bij deze actie werkt gemeente Nijkerk samen met:

• Westermolen - Boekdrukker 9b, Nijkerk;
  • Intratuin - Het Spaanse Leger 1, Nijkerk;
  • Praxis – Watergoorweg 94, Nijkerk;
  • ZINKenKOPER – (webshop, https://www.zinkenkoper.nl/ afhalen in Nijkerkerveen).

Er zijn ook andere manieren om regenwater te gebruiken. Wilt u -gratis- advies van één van onze Regenwateradviseurs over wat u kunt doen met regenwater in uw tuin of hoe u het zo kunt laten afstromen dat het riool niet overbelast raakt? Neem dan contact op met Regenwateradviseurs Lanny (06 58076183) of Renée (06 48518893) of mail via regenwateradviseur@nijkerk.eu.