In Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken zijn verschillende Zwerfafvalbrigades. Alle tijd die zij erin moeten steken is nodig omdat afval niet op straat hoort. Daar mogen we met zijn allen best eens bij stil staan. Alle vrijwilligers hebben in 3 weken tijd een container van 6.5 m3 vol aan zwerfafval verzameld! Dit zijn 130 volle vuilniszakken (43 huisvuil containers) . Op zaterdag 20 maart was de Nationale Opschoon Dag. Hier zijn 60 volle zakken zwerfafval verzameld.

Samen schoon en zwerfafval vrij

Wilt u zich ook inzetten voor een schonere leefomgeving bij u in de buurt? Dan kunt u zich aanmelden via de gemeente Nijkerk op het algemene telefoonnummer van de gemeente Nijkerk 14 033. Of stuur een mail aan gemeente@nijkerk.eu.

Afval hoort niet op straat

Nog beter is het om zwerfafval te voorkomen. Neem zelf uw afval dat u onderweg bij u heeft mee naar huis en gooi het daar weg.