Graag nodigen wij u uit voor de Startbijeenkomst Nijkerkse Energie Alliantie op maandag 19 juni aanstaande van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis in Nijkerk. De bijeenkomst is bedoeld voor alle ondernemers op Arkervaart West, Arkervaart Oost en Watergoor met een grootverbruikaansluiting of met plannen rondom het opwekken of opslaan van energie.

Door netcongestie kunt u mogelijk uw bedrijf niet uitbreiden of energie terugleveren. Dit vraagt om oplossingen. Samen met u wil de gemeente zoeken naar haalbare oplossingen. Deze kunnen zijn samen energie opwekken, opslaan en verdelen op de bedrijventerreinen. 
Een belangrijke stap is het opstellen van een business case. De gemeente heeft hiervoor de bureaus KpluV en FIRAN (dochteronderneming van Alliander) ingehuurd. Met subsidie van de provincie Gelderland gaan deze bureaus de technische, financiële en organisatorisch haalbaarheid van lokale energie opwek- en uitwisseling in kaart brengen.

Het project Nijkerkse Energie Alliantie is een project van, voor en door bedrijven. Vanuit de gemeente willen we graag dit project faciliteren.

Programma

  • Welkom door wethouders Broekman-Van der Pers en Windhouwer
  • Ontwikkelingen energietransitie: ervaringen uit de praktijk
  • Schets van toekomstige lokale energie-uitwisseling in Nijkerk
  • Dialoog: wat kunnen en willen we samen doen

U kunt zich, graag vóór 12 juni, aanmelden via het online aanmeldformulier. Wilt u ook de korte enquête(externe link) invullen (2 minuten)? 
Op volgorde van aanmelding bent u welkom. Er is ruimte voor 30 personen. Als er meer belangstelling is, dan organiseren wij een tweede bijeenkomst.

Bent u niet in de gelegenheid om bij de bijeenkomst op 19 juni aanwezig te zijn, maar heeft u wel interesse in de Nijkerkse Energie Alliantie? Dan vragen wij u om wel de korte enquête(externe link) in te vullen.

Eventuele vragen kunt u stellen via energie-alliantie@nijkerk.eu (Marianne Klein en Sjoerd Bleijerveld).