Vandaag (donderdag 7 september) heeft de Tweede Kamer in de commissie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloten dat het kabinet door mag gaan met het maken van afspraken over een overbruggingspakket voor knooppunt Hoevelaken. Dit is in lijn met de oproep van wethouder René Windhouwer en de Regio Amersfoort. Zij hebben voorafgaand aan het debat een brief gestuurd aan de woordvoerders in de Tweede Kamer waarin zij hebben gevraagd om het gesprek over de overbruggingsmaatregelen voor knooppunt Hoevelaken door te laten gaan. Zodat de bereikbaarheid van de gemeente Nijkerk niet verder in het geding komt en nieuwe woningen kunnen worden gebouwd.

Goede lokale bereikbaarheid

Goede lokale bereikbaarheid is nodig om nieuwe woningen te kunnen bouwen. Het gaat daarbij om bereikbaarheid met de auto, maar ook over het openbaar vervoer en doorfietsroutes, lokale bereikbaarheid. Deze afspraken zijn onderdeel van een overbruggingspakket waarover nu wordt gesproken, maar waar nog geen concrete afspraken over zijn gemaakt.

Woning goed bereiken met auto, OV en fiets

Wethouder René Windhouwer werkt samen met Regio Amersfoort om ervoor te zorgen dat de minister en de Tweede Kamer met de regio blijven praten. Het gesprek moet gaan over maatregelen die ervoor zorgen dat het fijn wonen is in Hoevelaken en de rest van de gemeente Nijkerk. Zodat je je woning goed kan bereiken met auto, OV en fiets.