De gemeente Nijkerk is Official Team Host voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen in september 2022. De gemeente Nijkerk omarmt het grootschalige evenement, onder meer, door een team van een deelnemend land te faciliteren en diverse WK (side) events te organiseren. De rol van gastgemeente levert de gemeente onder andere verschillende voordelen op maatschappelijk en economisch vlak.

Groots sportevenement

Het WK Volleybal is één van de grootste sportevenementen dat ooit in Nederland plaats gaat vinden. Wethouder Audrey Rohen is trots dat de gemeente Nijkerk hierin een steentje bij kan dragen. "In onze gemeente is sprake van een positief sportklimaat. Er zijn veel sportverenigingen met mooie accommodaties. Hier zijn veel vrijwilligers actief en het is mooi dat inwoners elkaar kunnen ontmoeten bij het sporten!"

Nijkerk gastgemeente voor team Tsjechië

“Het hosten van een team biedt inspiratie voor het organiseren van (side) events. Wij gaan samen met de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond en in nauwe samenwerking met sportverenigingen, scholen en ondernemers de komende periode allerlei (side) events organiseren.

Evenals de andere Official Team Hosts worden wij hierbij ondersteund door de Gelderse Sport Federatie. Het WK Volleybal biedt kansen en samen kunnen we er een mooi event van maken.”  Aldus wethouder Mariëlle Broekman van gemeente Nijkerk.

Nazomer in teken van sport, bewegen en cultuur

Op de Dorpsdag in Hoevelaken, 27 augustus, start namelijk de Sport- en Cultuurconnectie. Tot ongeveer half oktober zijn er overal in de gemeente sport- en cultuur activiteiten. Voor elk wat wils.

Aanleiding voor de Sport- en Cultuurconnectie is het WK Volleybal voor vrouwen. De gemeente Nijkerk is gastgemeente van het Tsjechische damesteam. Ze logeren en trainen bij ons en zullen ook aanwezig zijn bij een van de activiteiten. In de gemeente worden verder allerlei nieuwe én vertrouwde sportactiviteiten en culturele activiteiten rondom dit WK georganiseerd.

Wethouder Audrey Rohen (sport en volksgezondheid): “Eigenlijk zijn we nu al begonnen, met volleybalclinics voor de bovenbouw van de basisscholen. Als kersverse wethouder sport en volksgezondheid verheug ik me zeer op alle activiteiten. Sport en bewegen is goed en gezond voor iedereen. Er kan niet genoeg aandacht voor zijn”.

Wethouder Mariëlle Broekman (kunst, cultuur en erfgoed): “Dit jaar combineren we de jaarlijkse Cultuurconnectie (start 24 september tijdens de Kunstroute Hoevelaken), met sport.  Cultuur en sport gaan goed samen. Cultuur en sport zijn beiden ontspannend en brengen mensen bij elkaar. Sport- en cultuurliefhebbers kunnen tijdens de Sport- en Cultuurconnectie makkelijk kennis maken met elkaars werelden”.

De organisatie van de Sport- en Cultuurconnectie is in handen van Mike en Lara van Nijkerk Sportief en Gezond, de cultuurmakelaars Margreet en Nel, en de gemeente Nijkerk. Wilt u meedoen aan de organisatie door een sportieve of sportieve activiteit te organiseren, neem dan contact op met mike@nijkerksportiefengezond.nl of met m.koele@cultuurmakelaar-nijkerk.nl.

Op 18 juni is in Hoevelaken de nacht van Surf en op 11 juli start de zomersportweek in onze gemeente  Alle activiteiten van de Sport- en Cultuurconnectie zijn vanaf 15 juli overzichtelijk te zien op: www.sport-cultuurconnectieNijkerk.nl

Gelderland epicentrum

We kijken uit naar een mooie samenwerking met de verenigingen én het lokale bedrijfsleven. Samen met de andere gastgemeenten en de Provincie Gelderland maken we van Gelderland het epicentrum van dit geweldige evenement.

Lokale maatschappelijke kansen

Behalve dat er straks misschien Tsjechische volleybalsters in de gemeente Nijkerk rondlopen, gaat de lokale bevolking er nog meer van merken. Ook zijn de volleybalverenigingen in onze gemeente enthousiast:

Reactie van volleybalvereniging Surf uit Hoevelaken

Wij vieren met Surf dit jaar ons 50-jarig jubileum en hoe bijzonder is het dat in ditzelfde jaar in onze provincie het WK (mede) wordt georganiseerd en dat de gemeente Nijkerk gastgemeente wordt van het damesteam van Tsjechië! Daar gaan we natuurlijk optimaal gebruik van maken door bij zoveel mogelijk events zowel ons jubileum als het WK voor het voetlicht te brengen. Iedereen in Hoevelaken zal de komende maanden te horen en te zien krijgen dat dit WK er komt en dat we naast Nederland ook Tsjechië aan willen moedigen. En hopelijk kunnen we een aantal wedstrijden live bekijken met iedereen die dat wil.

Michiel Blaas, voorzitter volleybalvereniging Surf

Volleybalvereniging NVC

We kijken er erg naar uit dat het WK in Nederland plaatsvindt en wij als stad de Tsjechische volleybalsters dit jaar mogen ontvangen. Het WK volleybal is al een mooi event waarbij onze sport in de schijnwerpers komt te staan, en door als Nijkerk een nationaal team te hosten komt volleybal hier nog net iets extra in de aandacht. We hopen dat volleybal hierdoor in heel Nederland, maar zeker ook in Nijkerk, nog bekender en populairder wordt. We hebben er zin in om er met alle betrokken partijen een mooi WK van te maken!

Frank van de Veen, voorzitter NVC Nijkerk

ReVoNij

Het aantal teams van ReVoNij dat in de competitie speelt is stabiel; twee keer in de maand spelen ze op de woensdagavond in Sporthal Strijland. Vele jaren draait dit nu alweer op volle toeren en elke keer dat er gespeeld wordt geeft dat veel plezier. Ook u kunt hieraan deelnemen met een team of als deel van een team. Neem daarvoor gerust eens contact op met iemand van de organisatie die u dan kan inschrijven of kan helpen aan een team.
De organisatie ziet het als een uitdaging om samen met NVC en Surf een aantal side events in het kader van het WK 2022 op poten te zetten.