Voor veel mensen zijn het financieel lastige tijden. "Ik kan me daarom voorstellen dat u benieuwd bent naar de WOZ-waarde van uw woning. Bij GBLT maken we de WOZ voor u zo eenvoudig mogelijk. En we helpen u persoonlijk als dat nodig is", zegt Gerben Knol, WOZ-expert bij GBLT.

"De WOZ-waarde is de marktwaarde van uw woning. Deze staat op het aanslagbiljet van GBLT, dat u binnenkort krijgt. We gebruiken de WOZ-waarde om verschillende belastingen te berekenen, zoals de onroerende-zaakbelasting (OZB)."

Misschien is de WOZ-waarde hoger dan u had verwacht

"Omdat de huizenprijzen op de markt vorig jaar flink stegen, stijgt ook de gemiddelde WOZ-waarde. Daar kunnen we helaas niets aan doen. Wel heeft de gemeente Nijkerk het belastingtarief voor de onroerende-zaakbelasting verlaagd. U betaalt daarom bij een hogere WOZ-waarde niet automatisch (veel) meer belasting".

"Bij GBLT vertellen we graag open en duidelijk hoe we de WOZ-waarde berekenen. Op gblt.nl/woz ziet u een filmpje met uitleg. Ook vindt er antwoorden op veel gestelde vragen. En wilt u weten welke gegevens we van uw woning hebben gebruikt? Bekijk dan uw taxatieverslag op onze site".

Bent u het niet eens met uw WOZ-waarde?

Maak bezwaar op gblt.nl/bezwaar-woz(externe link)

"U kent uw eigen huis het beste. Daarom horen we het graag als u het niet eens bent met uw WOZ-waarde. U kunt gemakkelijk bezwaar maken op verschillende manieren: digitaal op onze website, via een formulier of met een brief. Ga hiervoor naar gblt.nl/bezwaar-woz. Komt u er niet uit? Bel ons op nummer 088-064 55 55. Wij helpen u graag!"

WOZ-expert bij GBLT

Wat is GBLT?

GBLT heft en int belastingen voor zeven gemeenten. Ook voor de gemeente Nijkerk. Daarnaast heffen en innen zij waterschapsbelastingen voor vijf waterschappen. Het gaat om belastingaanslagen voor inwoners, eigenaren en bedrijven.