Het college van burgemeester en wethouders kan voor delen van de openbare ruimte in de gemeente Nijkerk een naam vaststellen. Voorbeelden zijn namen voor straten, pleinen, viaducten, industrie- en sportterreinen. Bij het vaststellen van een naam laat het college zich adviseren door de Adviescommissie Naamgeving.

In de Adviescommissie Naamgeving zitten inwoners van de gemeente Nijkerk die veel kennis hebben van de historie en plaatselijke omstandigheden van de gemeente. Twee van deze leden zijn voorgedragen door de historische vereniging uit Hoevelaken en Nijkerk.

Meer informatie

Wanneer u vragen heeft voor de Adviescommissie Naamgeving, neemt u dan contact op met Team Kwaliteit Dienstverlening van de gemeente Nijkerk, telefoonnummer 14 033.

Adviescommissie naamgeving maandag 27 september 2021 15.00 uur

De Adviescommissie naamgeving komt op 27 september 2021 bijeen in een openbare vergadering. Deze vergadering begint om 15.00 uur en vindt plaats in de vergaderkamer van het stadhuis te Nijkerk.