Nieuwsoverzicht:

• Tientallen Nijkerkse statushouders vinden jaarlijks, dankzij hulp van de gemeente, met succes een betaalde baan. Vaak gaat het om vacatures die al lang open staan en waarvoor niemand te vinden lijkt te zijn. Door de begeleiding van de gemeente krijgt de statushouder de onmisbare extra steun en worden eventuele zorgen van de werkgever zoveel mogelijk weggenomen.
  • Van 3 tot en met 10 november is de Week van de Pleegzorg. In Nijkerk doen we weer mee aan deze week, want pleegzorg is ontzettend belangrijk. In onze gemeente worden er ongeveer 80 kinderen liefdevol opgevangen in een pleeggezin of een gezinshuis.
  • Kenmerkende symbolen uit de negen gemeenten uit Regio Amersfoort zijn door kunstenaar Piet Schopping verenigd op het schilderij ‘Regio Amersfoort, je kunt er niet omheen’.
  • Van 7 tot 13 september was de verspillingsvrije week. In deze week ging heel Nederland voor verspillingsvrij, vol inspiratie én leuke acties. Ook wethouder Mariëlle Broekman deed mee aan een leuke actie. Zij volgde een heuse masterclass koken met restjes.
  • Meer dan 100 inwoners gingen op zaterdag 18 september tijdens World Cleanup Day op pad om zwerfafval op te ruimen. Naast het zwerfafval opruimen ontvingen de deelnemers zwerfafval bingokaarten. Ook de zwerfkeitjes werden door de (jonge) deelnemers vaak gevonden!
  • Mailen voor je werk. Post van het ziekenhuis.
    Helpen met huiswerk. Online betalen.
  • Samen met omwonenden en bedrijven onderzoekt het college waar en hoe minimaal 2 windturbines en maximaal 40 hectare zonneveld kunnen komen. Het gaat om een gebied langs de A28.
  • In Hoevelaken is woningstichting de Alliantie voortvarend bezig met klimaatadaptatie. Bij het seniorencomplex De Stoutenborgh zijn al een groot aantal tegels vervangen voor groen en ook de binnentuin ziet er prachtig onderhouden uit.
  • In oktober is de Week van de Opvoeding. Theatergroep Bint speelt dan de gratis voorstelling ‘Die andere ouders doen ook maar wat’.
RSS feed