• Voor professionals die werken met jongeren – 5 oktober kick-off Kamers met Aandacht

  In oktober 2023 start de gemeente Nijkerk een wervingscampagne voor Kamers met Aandacht.

 • Koopstromenonderzoek van start!

  Gemeenten en de provincie zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

 • Fiets naar je werk week van 18 tot en met 25 september

  Gemeente Nijkerk doet mee aan 'fiets naar je werk week' van 18 tot en met 25 september. Kom in deze week ook uw fiets laten checken op 20 september bij Covebo Watergoorweg 65. Net zoals wethouder René Windhouwer dit doet op woensdag 20 september!

 • Geen noodopvang op locatie Koninginneweg 1 in Hoevelaken

  Er komt geen noodopvang voor asielzoekers op de locatie aan de Koninginneweg 1 in Hoevelaken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het college is van mening dat er te veel onzekerheden zijn om door te gaan met dit proces.

 • Denkt u dat er ergens thuis geweld is? Vraag advies aan Veilig Thuis

  Stress, weinig geld, je baan verliezen. Het kan iedereen overkomen. Dit soort zorgen kunnen thuis leiden tot onveiligheid. Bij jezelf of bij iemand die je kent. Of je nu vragen of vermoedens hebt of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

 • Meedoen

  Inwoners van de gemeente Nijkerk met een laag inkomen kunnen jaarlijks een bijdrage van de gemeente krijgen om mee te kunnen doen aan sport, cultuur en onderwijs.

 • Blauwalg aangetroffen in Hoevelaken in de vijver bij de Dr. F.W. Klaarenbeeksingel

  Waterschap Vallei en Veluwe heeft blauwalgen aangetroffen in de Dr. F.W. Klaarenbeeksingel. De blauwalgen vormen een dunne drijflaag op het water. Blauwalgen ontstaan door zogeheten cyanobacteriën die in stilstaand water naar het licht groeien bij hoge temperaturen in voedselrijk water.

 • Aardbeving in Marokko

  De aardbeving in Marokko is een hartverscheurende ramp. Dit treft ons diep. We leven mee met allen die in Marokko getroffen zijn door deze ramp. Wij leven ook mee met de families van de slachtoffers in Marokko en met de inwoners in Nijkerk die nu in angst verkeren om hun dierbaren. U bent in onze gedachten.

 • Wethouder vraagt Kamer geen verdere uitstel bereikbaarheid Nijkerk

  Vandaag (donderdag 7 september) heeft de Tweede Kamer in de commissie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloten dat het kabinet door mag gaan met het maken van afspraken over een overbruggingspakket voor knooppunt Hoevelaken.