Nieuwsoverzicht:

• Officiële opening Werkcentrum regio Amersfoort

Het Werkcentrum regio Amersfoort is donderdag 26 januari 2023 officieel geopend. In het werkcentrum kunnen ook inwoners uit de gemeente Nijkerk zich geheel vrijblijvend oriënteren en advies krijgen. Dit advies kan gaan over loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

• Vogelgriep op eendenbedrijf in Nijkerk

In Nijkerk is op donderdag 26 januari vogelgriep vastgesteld op een vermeerderingsbedrijf voor eenden. Om verspreiding van het virus te voorkomen zijn de circa 10.000 dieren geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

• Bijeenkomst over plan kleine windmolen (boerderijmolen)

Gemeente Nijkerk is van plan om in het buitengebied boerderijmolens (kleine windmolens) toe te staan. Hoe de gemeente dat wil doen en onder welke voorwaarden staat beschreven in het Ontwerp Beleidskader over duurzame opwek met boerderijmolens op land.

• Hulp bij financiële problemen

Lukt het u niet meer om zelf uw financiën goed te regelen? Is het steeds moeilijker om uit te komen met uw inkomen? Blijven er rekeningen liggen?

• Gaat u als ouders scheiden?

Meld u aan voor een gratis, anonieme, online ouderbijeenkomst. Een scheiding of een wens om te scheiden heeft veel invloed. Ook als u kinderen heeft. Maar welke invloed het heeft, weet u niet altijd van tevoren. Het kan veel stress geven. Financieel heeft het invloed. Er komt veel kijken bij een scheiding.

• Hogere grens voor kwijtschelding belasting

De vermogensgrens voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen is met ingang van 1 januari 2023 verhoogd. Deze verhoging bedraagt € 2.000 boven op de geldende vermogensnorm. Dit betekent dat meer inwoners in aanmerking kunnen komen voor kwijtschelding.

• Herhaalprik corona zonder afspraak bij de GGD

Heeft u de herhaalprik tegen corona nog niet gehad? De herhaalprik is zonder afspraak te halen bij GGD Gelderland-Midden.

• Studietoeslag

Kun jij als gevolg van een lichamelijke of psychische beperking blijvend niet bijverdienen naast je studie? Dan kun je misschien een maandelijks een bedrag van de gemeente krijgen: de studietoeslag.

• ​​​​​​​Schade jaarwisseling onder de  € 25.000,-

De gemeente maakt elk jaar op hoeveel schade er tijdens de jaarwisseling is veroorzaakt door vuurwerk en vandalisme. Er is erg veel schade aan de verkeersvoorzieningen.