Nieuwsoverzicht:

• De gemeente Nijkerk heeft de afgelopen jaren verschillende acties ondernomen om overmatig alcohol- en drugsgebruik in de gemeente te voorkomen en te verminderen. Voorbeelden zijn de informatiesite www.stopdrugsnijkerk.nl, voorlichting door het jongerenwerk, informatieavonden voor ouders, hulp van het gebiedsteam van de gemeente en de Hulplijn Hoevelaken.
  • GGD Gelderland-Midden komt in Nijkerk vaccineren tegen corona. Neem je ID-bewijs mee en laat je makkelijk en snel vaccineren met het Janssenvaccin. Je bent ook welkom met vragen over corona of vaccineren. Ook helpt de GGD met maken van een vaccinatieafspraak op een normale vaccinatie locatie.
  • De openbare ruimte wordt steeds vaker gebruikt voor het versterken van biodiversiteit, klimaatadaptatie en wateropvang. De gemeente Nijkerk beheert een groot deel van het groen volgens ecologische uitgangspunten. Daarom maait de gemeente langs wegen, oevers 1 of 2 keer per jaar. Omdat inwoners vragen stellen over het maaien van bermen leest u in dit artikel hier meer over.
  • Wat is de meest verslavende drug in Nederland? Met wie kan je praten over drugsgebruik, waar moet je naar toe voor hulp? Heb je afspraken met je ouders over alcoholgebruik voor je 18e? Dat zijn vragen die aan bod kwamen. Een gesprek met klasgenoten en mensen die in hun werk met verslaving te maken hebben, werkt verhelderend.
  • Vanaf 2 augustus wordt een nieuw model identiteitskaart geïntroduceerd met een aantal nieuwe uiterlijke kenmerken, vingerafdrukken van de kaarthouder en het BSN op de achterzijde van de kaart.
  • Deze zomer wordt een evaluatie gehouden om een besluit over de eventuele permanente plaatsing voor te bereiden. Bij de omwonenden van de JOP in Hoevelaken zijn enquêtes uitgedeeld, die onderdeel uitmaken van de evaluatie.
  • De laatste jaren is er veel veranderd in Hoevelaken. Aan de noord-oostkant is de nieuwbouwwijk Meerveld gebouwd en aan de westelijke kant nieuwbouwwijk Middelaar. Vlakbij het centrum is woonzorgcomplex "De Stoutenborgh" voor senioren gerealiseerd.
  • Tijdens de hele zomervakantie organiseert de gemeente Nijkerk een uitgebreid programma van gratis sportieve, culturele en recreatieve activiteiten voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar. Met deze activiteiten doet de gemeente deze zomer iets extra’s voor de jeugd in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen.
  • Lijkt het u of jou leuk om andere inwoners op weg te helpen met het verduurzamen van hun woning? Meld u dan aan als vrijwillig Energie-ambassadeur.
RSS feed