Afval, grofvuil

Wat is het?

Grof huisvuil of grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is om in een vuilniszak of container te stoppen, zoals meubels of vloerbedekking.
U kunt uw grofvuil zelf storten bij de Milieustraat, Blekkerserf 4 in Nijkerk.

Openingstijden Milieustraat

Maandag t/m vrijdag: van 07.45 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.30 uur. 
Zaterdag:  van 07.45 tot 14.00 uur.

De gemeente haalt het meeste grofvuil op. Behalve bijvoorbeeld bouw- en sloopafval. En bielzen worden bijvoorbeeld niet meegenomen. Dit is chemisch afval vanwege de aanwezige teer en andere middelen die rotting tegen moeten gaan. Dit afval moet u zelf afvoeren naar de Milieustraat. Puin en grond passen mogelijk wel in een koopzak of container, maar vallen niet onder het gewone huishoudelijke restafval. Dit afval moet u zelf afvoeren naar de Milieustraat.

Kosten

U kunt uw grofvuil los aanbieden of via een Big Bag. De kosten hiervan vindt u op de pagina 'Tarieven afvalinzameling'.

Wat moet ik doen?

Maak een afspraak met de gemeente om het grofvuil bij u thuis op te halen. Dit kunt u doen door te bellen met (033) 247 22 22. U kunt ook het online formulier gebruiken om grof vuil bij u thuis op te laten halen.

Elke tweede donderdag van de maand rijdt de gemeente langs om grof vuil op te halen. We halen grof vuil op nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt. Een afspraak maken kan tot uiterlijk de maandag voor de ophaaldag.

Per keer mag u maximaal 2 m3 grof vuil los aanbieden of twee Big Bags. Bied het grof vuil zo mogelijk gebundeld aan, direct aan de openbare weg. U krijgt achteraf de rekening toegestuurd. Big Bags (m3 = één kuub (1 meter (lang) x 1 meter (breed) x 1 meter (hoog) zijn tegen betaling verkrijgbaar in het stadhuis. Als uw spullen nog goed of bruikbaar zijn kunt u ze natuurlijk ook aanbieden aan de kringloop en aan rommelmarkten.

Bent u ondernemer?

Voor bedrijven gelden er andere regels. Wilt u als bedrijf grofvuil kwijt? Dan moet u een aparte overeenkomst sluiten met een afvalinzamelaar buiten de gemeente om.