Wat leuk dat je interesse hebt voor de verkiezingen!

Voor de verkiezingen van het Europees Parlement op donderdag 6 juni 2024 is de gemeente Nijkerk op zoek naar vrijwilligers die zitting willen nemen op de stembureaus. Om er voor te zorgen dat het niet een al te lange zit wordt werken wij in twee groepen: de ochtendgroep en de middaggroep. Je bent zo’n zeven uur aanwezig op een stembureau, waar je verschillende werkzaamheden uitvoert. Per stembureau worden er drie of vier vrijwilligers aangewezen. Een hapje en een drankje worden door de gemeente verzorgd.

Na 21.00 uur, wanneer de stembureaus sluiten, komt de ochtendploeg terug naar het stembureau en worden alle stemmen al op lijstniveau geteld. Het is belangrijk dat iedereen hiervoor terugkomt naar het stembureau: hoe meer mensen er zijn om te tellen hoe sneller het tellen klaar is en iedereen weer naar huis kan.

Ook voor vrijdag 7 juni 2024, de dag van de stemmentelling, zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. Dan worden, in teams van twee vrijwilligers, de lijsten op kandidaatsniveau geteld. Wij beginnen hiermee om 8.00 uur en verwachten zo rond 16.00 uur klaar te zijn. Hiervoor is geen opleiding of toets nodig. Op de dag zelf zal je instructies krijgen.
De lunch wordt door de gemeente verzorgd.

Vanwege de lange dagen heeft het onze voorkeur om vrijwilligers slechts op één van de twee dagen in te delen. Ook het stemmen tellen op 7 juni moet zorgvuldig gebeuren.

Vrijwilligers krijgen een vrijwilligersvergoeding van € 185 voor de voorzitter, € 155 voor een stembureaulid en € 120 voor een teller.

Lijkt het jou leuk om eens mee te helpen bij de verkiezingen? Meld je dan aan via het online formulier.

Let op: aanmelden en jezelf beschikbaar stellen betekent niet automatisch dat je ook wordt ingezet. Wanneer alle stembureaus geselecteerd zijn en de verdeling van vrijwilligers bekend is, krijgt iedereen een bericht met nadere informatie. Mensen die zijn ingedeeld krijgen te horen waar ze zijn ingedeeld. Iedereen die niet is ingedeeld komt op de reservelijst terecht. Het is elke verkiezing weer nodig om mensen van deze reservelijst op te roepen. We willen vragen om de dag van de verkiezingen vrij te houden, ook als je op de reservelijst staat.