Stress, weinig geld, je baan verliezen. Het kan iedereen overkomen. Dit soort zorgen kunnen thuis leiden tot onveiligheid. Bij jezelf of bij iemand die je kent. Of je nu vragen of vermoedens hebt of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Veilig Thuis geeft advies
Denk je dat er ergens partnergeweld, seksueel geweld of kindermishandeling is? Met medewerkers van Veilig Thuis kun je je vragen en zorgen bespreken. Als je ongerust bent over een situatie bij een ander. Of als je thuis te maken hebt met geweld. De medewerkers van Veilig Thuis geven advies en kijken samen met jou naar een oplossing.

Wat gebeurt er als je contact opneemt met Veilig Thuis?
Bellen of chatten met een medewerker van Veilig Thuis kan anoniem. De medewerkers zijn gespecialiseerd in de aanpak van geweld thuis. Zij begrijpen hoe geweld kan ontstaan. De medewerker luistert naar je verhaal, zet samen met jou de zaken op een rij, beantwoordt je vragen en geeft advies. Geweld stopt niet vanzelf. Daarom is het belangrijk om hulp in te schakelen!

Zit je thuis zelf in een situatie met geweld of ken je iemand in zo’n situatie?
Vraag advies aan Veilig Thuis. Chat gratis en anoniem van 9.00-17.00 uur via www.veiligthuisgm.nl. Je kunt ook dag en nacht gratis bellen op 0800 2000. Bij direct gevaar, bel 112.

Sociaal Team gemeente Nijkerk
Je kunt met vragen ook terecht bij het Sociaal Team, aanmelden@nijkerk.eu, 033 - 247 22 22 (maandag tot en met vrijdag 9.00-17.00 uur).