Zorgt u voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Dan bent u mantelzorger. Als mantelzorger ondersteunt u onbetaald en vaak voor een langere periode een hulpbehoevende partner, ouder, kind, ander familielid of kennis.  
Mantelzorgers leveren een belangrijke bijdrage in de zorg aan anderen.  Maar dit kan soms ook zwaar zijn of zelfs te zwaar. 

Steunpunt Mantelzorg

De gemeente Nijkerk wil mantelzorgers ondersteunen. Hiervoor kunt u terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van Sigma. Sigma geeft u informatie en advies. Maar ook een luisterend oor en contact met andere mantelzorgers. U kunt Sigma bellen op het telefoonnummer (033) 247 48 30 of e-mailen info@sigma-nijkerk.nl. U kunt ook kijken op de website van Sigma.

Mantelzorgwaardering

De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers. Met de jaarlijkse mantelzorgwaardering bedankt de gemeente mantelzorgers voor hun inzet. Het aanmelden voor de mantelzorgwaardering 2024 kan weer vanaf oktober 2024 via deze pagina. Wilt u een bericht ontvangen op het moment dat u de mantelzorgwaardering weer aan kunt vragen? Vraag dit dan per mail via mantelzorgwaardering@nijkerk.eu