Hoe handig is het om op één plek alle informatie over uw omgeving te vinden? In het nieuwe digitale Omgevingsloket heeft u een meteen een goed overzicht.

Hoe regel ik mijn (bouw)plan in het Omgevingsloket

Heeft u plannen voor een aanbouw, uitbouw of een andere uitbreiding van uw woning? Wilt u een bedrijf starten of een bedrijf uitbreiden? Dit regelt u via het Omgevingsloket. Op deze informatiepagina(externe link) van Omgevingsdienst De Vallei vindt u meer informatie over hoe u een vergunningcheck doet en vergunning aanvraagt.

Hoe verloopt de procedure van een vergunningaanvraag?

U heeft een vergunningaanvraag in het Omgevingsloket ingediend. En dan? Veel mensen zijn erg benieuwd naar de status van hun vergunningaanvraag. Op de website van de Omgevingsdienst De Vallei(externe link) vindt u alle stappen van de procedure, hoe u de status van uw aanvraag inziet en met welke zaken u rekening moet houden.

Ik wil graag overleggen over mijn bouwplan, kan dat?

Wilt u weten of uw (bouw)plan haalbaar is? Dan kunt u een verzoek om vooroverleg indienen of contact opnemen met ons via e-mailadres gemeente@nijkerk.eu of telefonisch via 033 - 247 2222.
Als uw plan niet past in ons Omgevingsplan wil dat niet zeggen dat we geen medewerking verlenen. Als u uw verzoek indient als een ‘aanvraag om vooroverleg’ nodigen wij u uit voor een overleg aan onze omgevingstafel. Op de pagina 'Vooroverleg' vindt u meer informatie hierover.

Wat is de omgevingstafel?

Als u een plan heeft ingediend via het Omgevingsloket ontvangt u een uitnodiging om met ons te overleggen. Aan deze zogenaamde omgevingstafel krijgt u de gelegenheid uw plan toe te lichten. U kunt ons vragen stellen en wij kunnen vragen stellen over uw initiatief. Aan tafel zit een team van medewerkers van de gemeente. Zij beoordelen of uw initiatief haalbaar en wenselijk is. Als een initiatief haalbaar en wenselijk is ontvangt u een brief waarin we uitleggen welke volgende stap u kunt zetten. Een zaakbehandelaar van de gemeente adviseert u hierbij. In de volgende stap schuiven meerdere experts (van bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, milieu, bouwen) en ketenpartners (zoals de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), Rijkswaterstaat, omgevingsdiensten) aan bij de Omgevingstafel om uw plan tot een goed eind te brengen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de omgevingstafel? Neem contact op met onze bouwbalie 033 – 247 22 22.