Klein chemisch afval (kca) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in.

Waarom inleveren?

Een groot deel van de (schadelijke) stoffen in klein chemisch afval kan worden hergebruikt. Daarvoor is het belangrijk dat u het klein chemisch afval gescheiden inlevert: het kan dan op de juiste manier worden verwerkt. Stoffen die niet geschikt zijn om opnieuw te gebruiken  worden onder speciale omstandigheden verbrand of gestort. Zodat deze stoffen geen schade toebrengen aan het milieu.

Waar inleveren?

U kunt klein chemisch afval (KCA) bij de gemeente afgeven. Hiervoor is een inzameldepot ingericht op de Milieustraat. Het adres van de Milieustraat is Blekkerserf 4 in Nijkerk. U kunt ook klein chemisch afval inleveren bij de chemieauto. Deze auto staat  regelmatig in de woonwijken. U kunt ook kleine elektrische apparaten inleveren bij deze chemieauto. Als richtlijn voor de grootte geldt de afmeting van een boodschappentas.

Het tijdstip en de locaties vindt u onder 'Aanvullende informatie'.

Hoe werkt het?

Vaak kunt u ook op andere plekken uw klein chemisch afval inleveren. Bijvoorbeeld batterijen bij supermarkten en bouwmarkten, injectienaalden en medicijnen bij de apotheek en elektrische apparaten bij elektronicazaken.

Bedrijven mogen chemisch afval alleen afvoeren als ze hiervoor een omgevingsvergunning hebben.

Welk afval valt onder klein chemisch afval?

Op Milieucentraal.nl ziet u welk afval onder Klein Chemisch Afval valt.

Wat moet ik doen?

Op Milieucentraal.nl ziet u welk afval onder KCA valt..

U kunt ook kleine elektrische apparaten inleveren bij de chemiekar. Als richtlijn voor de grootte geldt de afmeting van een boodschappentas.

Inzameldata in 2020

• 20 januari