Wilt u de afvalkalender online bekijken? Ga dan naar www.mijnafvalwijzer.nl(externe link) en log in met uw postcode en huisnummer. In de bovenste balk (naast het logo van de gemeente) ziet u de eerstvolgende ophaaldagen staan. Heeft u liever de papieren versie digitaal dan kunt u het overzicht als pdf downloaden en daarna uitprinten via de link Afvalkalender 2024(of Afvalkalender voor 2023).

Mijn Afvalwijzer

Logo Afvalwijzer

De Afvalwijzer is eenvoudig als app op uw mobiele telefoon of tablet te installeren. Zoek op uw toestel in de Appstore of Google Play naar de app 'Afvalwijzer' en voer uw adresgegevens in. De app wordt dan opgeslagen op uw apparaat. U kunt vervolgens aangeven of u meldingen wilt ontvangen.

Container niet geleegd?

Graag uw container op tijd (voor 07.30 uur) aanbieden.
Is uw container op de vaste ophaaldag niet geleegd? Dan kunt u bellen met telefoonnummer (0800) 8890 988.
Haal de container na het legen zo snel mogelijk (in ieder geval dezelfde dag) weer van de straat.

Afval scheiden

We scheiden ons afval steeds beter. Dat is belangrijk, want goed gescheiden afval is een grondstof waarmee nieuwe producten gemaakt worden. Veel inwoners scheiden hun verpakkingen van pmd (plastic, metaal bijvoorbeeld blik en drinkpakken), gft (groente- fruit- en tuinafval), papier en glas. Maar het is niet altijd duidelijk waar het afval bij hoort. Mogen bijvoorbeeld kattenbakkorrels en lucifers in de groene container? En waarom mag een drinkglas niet in de glasbak? Bekijk op de afvalscheidingswijzer(externe link) waar uw afval thuishoort.

U vindt ook veel informatie op de Afvalkalender 2024 (of Afvalkalender van 2023).

Wat kost de afvalinzameling?

Kijk voor de tarieven op de pagina 'Tarieven afvalinzameling'.