Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken kan bij de gemeente worden aangevraagd indien u een loopbeperking heeft en u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.* De parkeerplaats kan worden aangevraagd in de buurt van uw woning en/ of uw werkplek.

Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Bent u op zoek naar de locaties van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in onze gemeente? Onder 'Aanvullende informatie' vindt u per kern een overzichtskaart.

* Als u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers, dan kan uitsluitend een parkeerplaats worden toegekend in uitzonderlijke gevallen.

Hoe werkt het?

Wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerplaats?

  • U bent in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart.
  • U heeft meestal niet de mogelijkheid uw voertuig dichtbij uw woning/ werkplek te parkeren, waardoor u niet zelfstandig kunt verplaatsen tussen uw voertuig en woning/ werkplek.

Wat moet ik doen?

  • U kunt een parkeerplaats aanvragen wanneer u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.
  • U vraagt online de kaart met uw DigiD aan via het formulier.
  • U vermeldt het kenteken van uw auto.
  • Een verkeersdeskundige kijkt samen met u naar een geschikte parkeerplek in uw woonomgeving.

Wanneer u geen DigiD heeft of het online formulier niet kunt invullen, kunt u hier de papieren versie van het aanvraagformulier downloaden, printen, invullen en opsturen.

Hoe lang duurt het?

Binnen 8 weken krijgt u antwoord op uw aanvraag. Daarna duurt het nog enkele weken voordat de parkeerplaats is aangelegd.

Let op: er kan door andere omwonenden bezwaar gemaakt worden tegen de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats. Dit kan de aanleg van de parkeerplaats uiteraard vertragen.

Aanvullende informatie

De gemeente Nijkerk vindt het belangrijk dat voorzieningen voor iedereen goed bereikbaar zijn. Daarom zijn op een aantal plaatsen in de gemeente algemene gehandicaptenparkeerplaatsen aangelegd. Hieronder vindt u kaarten met daarop de locaties van deze parkeerplaatsen in de verschillende kernen.