Iedere winter strooien medewerkers van de gemeente Nijkerk bij ijzel, sneeuw en opvriezen de belangrijkste hoofdroutes. Daarmee bevordert de gemeente de verkeersveiligheid, de doorstroming en de bereikbaarheid onder winterse omstandigheden. De speciaal uitgeruste wagens van de gemeente Nijkerk strooien de hoofdroutes, de belangrijke in- en uitgaande wegen van de wijken en de industriegebieden. Dit geldt ook voor de hoofdfietspaden en de busroutes.

Veiligheid voor alles

De gemeente doet er alles aan om u veilig op weg te laten gaan. Zo werkt de gemeente Nijkerk met een gladheidmeldsysteem. Dit systeem meet naast de temperatuur ook de vochtigheid en de windsnelheid. Hiermee kunnen berekeningen gemaakt worden en krijgt de gemeente al vroeg een waarschuwing voor gladheid. Zo kunnen de strooiwagens ook preventief al beginnen met strooien. Maar ook op gestrooide routes kan het glad zijn, omdat het zout tijd nodig heeft om ijs of sneeuw te laten smelten. Pas uw snelheid daarom in het verkeer altijd aan en wees voorzichtig.

Routes

In de routes is een aparte sneeuwroute opgesteld. De sneeuwroute zal tijdens sneeuwval voor de hoofdroute gereden worden. In de sneeuwroute zijn de gebiedsontsluitingswegen, busroutes en hoofd (vrij liggende) fietspaden opgenomen. Deze route kan met sneeuwval binnen anderhalf uur geploegd worden. De tijd is hierin belangrijk zodat deze route achter elkaar gereden kan worden en de hoofdwegen en fietspaden begaanbaar blijven. Na de sneeuwval zullen zo nodig de fietspaden die opgenomen zijn in de sneeuwroute geborsteld worden. Een overzicht van de routes kunt u hieronder vinden.

Twitter

U kunt de gladheidsbestrijders ook volgen op X! Wij versturen vanaf het gemeentelijk account @gemeenteNijkerk de tweet met #gladheidgemNijkerk.