Interview aannemer Herbert van Loon

In januari 2023 is aannemer Herbert van Loon van Prins Bouw gestart met de verbouw van het nieuwe gemeentehuis. Enthousiast vertelt hij over dit bijzondere project.

Foto van Aannemer Herbert van Loon op de bouwplaats

Hoe gaat het met de verbouw van het gemeentehuis?

Elke bouw heeft hobbels, maar over het algemeen gaat het prima. De sfeer en het overleg zijn heel goed. Het is een hele mooie samenwerking. Die samenwerking is heel belangrijk, omdat je in een bouwproject altijd met veel vakmensen samenwerkt. Ieder heeft een eigen specialisme. We maken in het gebouw een proefopzet om een standaard te zetten voor de kwaliteit. Samen hebben we één doel; het gemeentehuis mooi maken.

Met welke onderdelen zijn jullie op dit moment bezig?

De binnenwanden bouwen we op vanaf de tweede verdieping. In de binnenwanden en in het plafond plaatsen we de installaties. We hebben net de fundering van de raadzaal gestort. We zijn dus bezig met de ruwbouw.

Welke onderdelen komen hierna?

De raadszaal krijgt een transparante uitstraling met veel glas. De constructie wordt opgebouwd in twee niveaus en bestaat uit een combinatie van staal en glas. Het glas wordt schuin geplaatst en dat is voor ons een mooie klus en uitdaging.
Vanaf de raadzaal en de tweede verdieping werken we naar beneden en dan naar buiten. In de hal komt een gietvloer. Als laatste doen we de afbouw. Dat bestaat uit schilderen, behang, vloerbedekking en glazen wanden.

Wat is er bijzonder aan dit gebouw?

We gebruiken nieuwe methoden voor onder meer brandveiligheid en ventilatie. Door het klimaatplafond is er een prettig binnenklimaat. Voor medewerkers is het een prettig gebouw om in te werken.
Het gebouw is transparant met een mooie, open ruimte. Inwoners kunnen er aangenaam en klantvriendelijk in worden ontvangen en geholpen.