Het ene bruidspaar wil trouwen met alles er op en er aan. Het andere bruidspaar wil graag een eenvoudige ceremonie of juist helemaal geen ceremonie. Alles kan in Nijkerk, want wij kennen drie mogelijkheden om een huwelijk of een geregistreerd partnerschap te voltrekken: uitgebreid, eenvoudig en kosteloos. Hieronder leest u over de verschillende mogelijkheden en daaronder vindt u wat de kosten zijn.

Uitgebreide ceremonie

Als u voor een uitgebreide ceremonie kiest dan kiest u uw eigen locatie, kunt u een voorkeur opgeven voor een trouwambtenaar en meer eigen invulling geven aan de ceremonie. Met de trouwambtenaar bespreekt u uw wensen ten aanzien van de toespraak. Er is gelegenheid voor muziek en andere creatieve invullingen.

Eenvoudige ceremonie

Op donderdag in de even weken bieden wij de mogelijkheid voor een eenvoudige ceremonie. Deze vindt plaats in de ondertrouwkamer, wisselend in de ochtend en de middag. In onze agenda ziet u of er in de week die u uitgekozen heeft, in de ochtend of in de middag wordt getrouwd.

U kunt geen voorkeur opgeven voor een trouwambtenaar en er is ook geen voorgesprek met de trouwambtenaar. Deze houdt slechts een korte toespraak en er is geen ruimte voor toespraken van andere aanwezigen. Er zijn tien zitplaatsen, inclusief zitplaatsen voor het bruidspaar en de trouwambtenaar. In totaal mogen er twintig mensen meekomen naar de ceremonie, inclusief de getuigen. Wij verwachten dat u beiden en uw getuigen een identiteitsbewijs meeneemt naar de ceremonie, zodat wij uw identiteit kunnen vaststellen.

Kosteloze ceremonie

Elke maandag om 9.00 en 9.15 uur kunt u kosteloos uw huwelijk laten sluiten. Dit is echter alleen mogelijk wanneer in ieder geval één van de partners in de gemeente Nijkerk woont.

De voltrekking vindt plaats in de gelagkamer in het stadhuis. Deze biedt naast het bruidspaar en de ambtenaar die het huwelijk voltrekt alleen plaats aan de getuigen. U kunt dan ook maximaal vier personen meenemen. De ceremonie duurt maximaal vijf minuten. Er is geen ruimte voor muziek of toespraken van andere aanwezigen. Wij verwachten dat u beiden en de getuigen een identiteitsbewijs meeneemt naar de ceremonie, zodat wij uw identiteit kunnen vaststellen.

Tarieven huwelijk/geregistreerd partnerschap

Kalligraferen overlijden kostprijs
Kalligraferen kerkelijke inschrijving kostprijs
Kalligraferen getuigen (per getuige) kostprijs

Voor het kalligraferen van een trouwboekje wordt de kostprijs in rekening gebracht na voorafgaande prijsopgaaf.