Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Daarom is het belangrijk dat er genoeg laadplekken zijn. Als u geen eigen oprit heeft om een laadpunt te kunnen plaatsen, dan kunt u gebruik maken van openbare laadpalen bij u in de buurt. Een openbare laadpaal zorgt er dus voor dat ook Nijkerkers zonder eigen oprit elektrisch kunnen rijden. Om ervoor te zorgen dat we de laadpalen op de juiste plekken plaatsen, hebben we uw hulp nodig.

Wilt u meedenken over de laadplekken bij u in de buurt? Vanaf 10 januari tot en met 31 januari 2024 kunt u reageren via deze interactieve kaart(externe link).

Waar moeten volgens u de nieuwe openbare laadpalen komen?

Op deze kaart kunt u precies zien waar we de nieuwe laadpalen willen plaatsen. Deze plekken worden aangegeven met groene stippen. Door op een stip te klikken, kunt u aangeven waarom deze plek wel of niet geschikt is. Als u het geen goede plek vindt, vragen we u vriendelijk om in het opmerkingenveld een ander voorstel te doen.

Hieronder staat een voorbeeld van de interactieve kaart:

Wat gaan wij met uw reacties doen?

Positieve reacties gebruiken wij als extra bevestiging dat de voorkeursplek geschikt is. Voorkeursplekken met negatieve reacties bekijken wij opnieuw. We kijken of de voorkeursplekken voldoen aan onze regels en aan de plaatsingseisen voor de uitrol van openbare laadpalen, zoals:

  • een dekkend netwerk van laadinfrastructuur
  • bereikbaarheid van de laadplek
  • minimaal 90 cm loopruimte op het trottoir
  • niet heel dichtbij een boom
  • beschikbaarheid van een stroomvoorziening

Daarnaast gebruiken we de voorstellen in het opmerkingenveld om betere laadplekken dichtbij de voorkeursplekken te vinden.

Meer weten?

Ga dan naar de pagina 'Veelgestelde vragen over laadpalen'.

Ook kunt u een kort filmpje(externe link) bekijken met uitleg over hoe u kunt reageren op de voorgestelde locaties van laadplekken