Opruimacties weesfietsen Station Nijkerk en Hoevelaken

Weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet op station Hoevelaken en Nijkerk. De gemeente houdt daarom op het station Hoevelaken en Nijkerk een paar keer per jaar een opruimactie. Op deze manier komt er weer stallingsruimte vrij. Daarmee willen we voorkomen dat fietsers die geen plek hebben hun fiets neerzetten op gevaarlijke of storende plekken. En zo blijft de route vrij op het station als er bijvoorbeeld hulpdiensten op het station ingezet moet worden.

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte staat en al langere tijd niet meer is gebruikt. Weesfietsen zijn vaak nog in goede staat. Maar omdat ze er al zo lang staan, houden ze stallingsplekken bezet. Een weesfiets die blijft staan, wordt uiteindelijk een fietswrak.

Wat is een fietswrak?

Een fietswrak is een kapotte fiets. De wielen zijn bijvoorbeeld krom, de banden zijn lek of alleen het fietsframe staat nog in het rek. Fietswrakken houden stallingsplekken bezet en maken de omgeving rommelig. Heeft u een oude of kapotte fiets die u niet meer gebruikt? Laat deze dan niet op de straat staan maar lever deze in bij de milieustraat aan de Blekkerserf 4.

Wat is een opruimactie?

Tijdens een opruimactie krijgen fietsen een label van de gemeente Nijkerk. Ook fietsen die er goed uitzien en fietsen die fout geparkeerd zijn, krijgen een label. Heeft u een label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label van uw fiets af. Uw fiets wordt dan niet verwijderd. 

Na enkele weken verwijderen we alle fietsen waaraan nog een label hangt. Ook halen we fietswrakken met én zonder label weg. Daarnaast verwijderen we ook losse fietssloten aan fietsrekken, lantaarnpalen, bruggen en hekjes.

Wat gebeurt er met de weesfietsen en fietswrakken?

De verwijderde fietsen gaan naar Wijklocatie De Flier aan de Blekkerserf 2. Daar bewaren we de fietsen nog enkele weken voordat deze worden afgevoerd. Bent u een fiets kwijt bij het station? Kijk dan op Gevonden voorwerpen bij Gemeente Nijkerk | iLost of uw fiets door ons is verwijderd.