Logo Over rood

Over Rood begeleidt, adviseert, traint en coacht honderden ondernemers (zzp-ers) die financiële en/of administratieve problemen hebben met een team van meer dan 80 vrijwilligers.

Veel zelfstandigen hebben schulden. Een grote groep leeft onder de armoedegrens. Met name als de administratie niet op orde is zijn belangrijke vangnetten zoals de regeling Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) en schuldhulpverlening voor zelfstandigen moeilijk toegankelijk. De problematiek is complex en de juiste cijfers ontbreken. Dit zorgt er regelmatig voor dat ondernemers hun problemen niet kunnen oplossen, de schuldhulp niet in kunnen en soms zelfs op straat komen te staan.

Over Rood helpt deze ondernemers hun administratie op orde te krijgen en de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. Over Rood bekijkt samen met de ondernemer welke mogelijkheden het bedrijf heeft. Of er meer winst te maken valt. Of het bedrijf beter gestopt kan worden. In het laatste geval helpt Over Rood bij de afwikkeling. Zo geeft Over Rood zelfstandigen die in problemen zijn gekomen weer een toekomst.

Begeleiding

De hulp die Over Rood biedt bestaat uit persoonlijke begeleiding, advies en ondersteuning van financieel specialisten, training en coaching. Over Rood biedt een ondernemer een persoonlijke trajectmanager die samen met de cliënt de doelen van het traject bepaalt en hiervoor een stappenplan maakt. De begeleiding bestaat uit een individueel traject gebaseerd op een aantal standaard elementen. Deze elementen zijn:

  • Intakegesprek en inventarisatie. Bepalen doelen, managen verwachtingen en maken werkafspraken;
  • Het stap voor stap leren maken van een compleet financieel overzicht (door de cliënt met onze hulpmiddelen);
  • Het maken en volgen van een financieel plan;
  • Regelmatig (wekelijks) contact en overleg met trajectmanager (vrijwilliger) over voortgang en knelpunten;
  • Individuele adviesgesprekken met een accountant, specialist op het gebied van insolventie en schuldhulp en/of een financieel specialist;
  • Trainingen op het gebied van administratie en financiën: administratie ordenen en bijhouden, kennis over diverse belastingen, lezen en begrijpen balans en winst- en verliesrekening,  zelf bijhouden van de boekhouding zodat kosten voor maken jaarrekening verlaagd kunnen worden;
  • Groepsbijeenkomsten gericht op het kunnen blijven werken tijdens het schuldtraject en het terugvinden van je energie;
  • Trainingen en workshops gericht op het verbeteren van het bedrijfsresultaat (marketing, propositie, strategie, zorgen dat je klanten betalen, verlagen kosten, USP’s etc).

Voor wie?

Over Rood begeleidt en ondersteunt zzp’ers bij het starten van een bedrijf, onvoldoende inkomsten, betalingsachterstanden, schulden, administratieve achterstanden, belasting(aangifte) achterstanden en bedrijfsbeëindiging om financiële redenen.

De gemeente Nijkerk neemt deel aan Over Rood, vestiging Food Valley. Dankzij de ondersteuning door de gemeente Nijkerk en de Rabobank is het programma voor inwoners van de gemeente Nijkerk al beschikbaar voor € 20,00 per maand, excl. BTW.

Voor meer informatie http://www.overrood.nl