Samen aan de slag met de vrijetijdseconomie

Nijkerk investeert de komende jaren in het versterken van de vrijetijdseconomie. Dat is niet alleen goed voor bedrijven in de horeca- en recreatiesector; heel bedrijvig Nijkerk profiteert mee. Hoe dat zit?

Belang van de vrijetijdseconomie voor Nijkerk

Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor Nijkerk. Om een beeld te geven: jaarlijks zijn er ruim 190.000 toeristische overnachtingen in hotels en recreatieparken in onze gemeente. Toeristen en recreanten geven samen jaarlijks ruim 7 miljoen euro uit in winkels, overnachtingen in hotels en recreatieparken en in de horeca in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De vrijetijdssector is goed voor veel directe banen in onze gemeente en zorgt ook indirect bij toeleveranciers voor werkgelegenheid. 

Keuzes in de nieuwe visie op de vrijetijdseconomie

Begin 2021 heeft de gemeenteraad van Nijkerk een nieuwe visie op de vrijetijdseconomie vastgesteld. Daarin ligt de focus niet meer alleen op het binnenhalen van toeristen. Tot en met 2030 wordt er gewerkt aan een levendige gemeente met voldoende hoogwaardige mogelijkheden om te ontspannen, te recreëren en nieuwe energie of inspiratie op te doen. 
Kortom: we werken aan een gemeente waar het ook aantrekkelijk wonen en werken is. Zo profiteren ook inwoners en Nijkerkse bedrijven mee van de inspanningen om de vrijetijdseconomie te versterken. 

Brede campagnes

Een mooi voorbeeld van deze nieuwe benadering zijn de campagnes van website www.LekkerNijkerk.nl. Daarin ligt de focus niet alleen op overnachten, maar ook op onder andere wandelen, fietsen, lekker eten en drinken en shoppen in Nijkerk.  Op een overzichtelijke agenda zie je precies wanneer en waar er een evenement is.

Samenwerken met Lekker Nijkerk en lokale ondernemers

De campagnes van Lekker Nijkerk krijgen online een steeds groter bereik met berichten op Instagram en Facebook. Het team Lekker Nijkerk en de gemeente werken nauw samen. Nijkerkse ondernemers uit de vrijetijdsbranche denken daarbij volop mee. Het gaat om een kopgroep met daarin vertegenwoordigers uit de sectoren van de vrijetijdseconomie: van campings tot horeca in de binnenstad. 

Wil jij ook meedenken en meepraten over de vrijetijdseconomie? Stuur dan een mail naar h.meeuwsen@nijkerk.eu