Nijkerk investeert de komende jaren in het versterken van de vrijetijdseconomie. Dat is niet alleen goed voor bedrijven in de horeca- en recreatiesector; heel bedrijvig Nijkerk profiteert mee. Hoe dat zit?

Belang van de vrijetijdseconomie voor Nijkerk

Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor Nijkerk. Om een beeld te geven: jaarlijks zijn er ruim 190.000 toeristische overnachtingen in hotels en recreatieparken in onze gemeente. Toeristen en recreanten geven samen jaarlijks zo’n 6,6 miljoen euro uit in winkels in Nijkerk en Hoevelaken. De vrijetijdssector is goed voor zo’n 1260 directe banen in onze gemeente en zorgt ook indirect bij toeleveranciers voor werkgelegenheid. 

Keuzes in de nieuwe visie op de vrijetijdseconomie

Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Nijkerk een nieuwe visie op de vrijetijdseconomie vastgesteld. Daarin ligt de focus niet meer alleen op het binnenhalen van toeristen. Tot en met 2030 wordt er gewerkt aan een levendige gemeente met voldoende hoogwaardige mogelijkheden om te ontspannen, te recreëren en nieuwe energie of inspiratie op te doen. 
Kortom: we werken aan een gemeente waar het ook aantrekkelijk wonen en werken is. Zo profiteren ook inwoners en Nijkerkse bedrijven mee van de inspanningen om de vrijetijdseconomie te versterken. 

Brede campagnes en welkomstpakketten voor nieuwe medewerkers

Een mooi voorbeeld van deze nieuwe benadering is de voorjaarscampagne van LekkerNijkerk. Daarin staat het thema ‘24 uur in Nijkerk’ centraal en ligt de focus niet alleen op overnachten, maar ook op bijvoorbeeld wandelen, fietsen, lekker eten en drinken en shoppen in Nijkerk. Wist je trouwens dat de gemeente Nijkerk ook pakketten heeft met informatie over hoe mooi Nijkerk is en wat je er allemaal kunt doen? Misschien geeft dat die potentiële nieuwe medewerker nét dat zetje in de rug om bij jou te komen werken en naar deze regio te verhuizen. Je kunt ze ook inzetten om nieuwe medewerkers welkom te heten in onze mooie gemeente. 

Samenwerken met Lekker Nijkerk en lokale ondernemers

De campagnes van LekkerNijkerk krijgen online een steeds groter bereik. In april werden berichten op Instagram en Facebook samen ruim 33.000 keer bekeken! Het team Lekker Nijkerk en de gemeente Nijkerk werken nauw samen. Nijkerkse ondernemers uit de vrijetijdsbranche denken daarbij volop mee. Het gaat om een kopgroep met daarin vertegenwoordigers uit de sectoren van de vrijetijdseconomie: van campings tot horeca in de binnenstad. 

Wil jij ook meedenken en meepraten over de vrijetijdseconomie? Of wil je een Nijkerks welkomstpakket voor potentiële medewerkers of nieuwe collega’s ontvangen? Stuur dan een mail naar h.meeuwsen@nijkerk.eu