Wegsleepverordening

Er gelden in Nijkerk regels voor het wegslepen van voertuigen. De raad heeft hiertoe de Wegsleepverordening vastgesteld.

Waarom is uw voertuig weggesleept?

De toezichthouders openbare ruimte hebben geconstateerd dat het voertuig in overtreding geparkeerd stond en hinder of gevaar veroorzaakte. Ook de politie en milieutoezicht kan opdracht geven tot wegslepen.

Hoe werkt het?

Een wegsleepvoertuig is besteld door de bevoegde functionaris. Indien u ter plaatse komt, voordat het wegsleepbedrijf ter plaatse is, betaalt u de voorrijkosten. De takelwagen is ter plaatse en het voertuig bevindt zich (deels of volledig) in de takelwagen. Dan is er sprake van een volledige berging en dient u zowel de voorrijkosten als de kosten voor het overbrengen van een voertuig te betalen.

Waar is uw voertuig nu?

Weggesleepte voertuigen worden overgebracht naar het bewaarterrrein van Bergnet, De Stuwdam 22, 3815 KM te Amersfoort. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag tussen 8.30 uuur - 17.30 uur en zaterdag tussen 9.00 uur - 12.00 uur (op feestdagen gesloten). Buiten de openingstijden en op zon- en feestdagen na telefonisch overleg en vergoeding. U kunt bij het wegsleepbedrijf Bergnet informeren of uw auto inderdaad is weggesleept. Bergnet is bereikbaar via telefoonnummer (088) 8881100.

Hoe kan ik betalen?

U dient bij het ophalen van het voertuig de kosten te voldoen. U kunt betalen met contant geld en/of een pinpas.

Wegsleepschade?

Als u van mening bent dat uw voertuig is beschadigd als gevolg van het wegslepen, dan dient u de schade direct bij het afhalen van het voertuig te melden aan Bergnet autotransport.