Werkcentrum regio Amersfoort: voor alle vragen over werk en scholing

Bent u op zoek naar ondersteuning, advies of inspiratie over werk, scholing of uw loopbaan? Kom dan naar het Werkcentrum regio Amersfoort! In het werkcentrum kun u zich geheel vrijblijvend oriënteren op werk en onderzoeken welke (om)scholingsmogelijkheden en kansen er zijn voor u op de regionale arbeidsmarkt. Het werkcentrum is er fysiek en digitaal voor iedereen uit de gemeente Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest.

Het werkcentrum is voor iedereen. Bent u aan het werk, heeft u een uitkering, eigen bedrijf of bent u scholier of werkgever? U kunt zonder afspraak het werkcentrum binnen stappen van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Ook online is het Werkcentrum regio Amersfoort te bezoeken. Het werkcentrum is gevestigd aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

Het werkcentrum helpt u graag bij al uw vragen over werk, scholing en ontwikkeling. Hiermee hopen zij u verder te helpen op uw route op de arbeidsmarkt.

Oriënteren op werk en scholing

In het werkcentrum staat altijd een gids voor u klaar. De gids bespreekt en adviseert u over de mogelijkheden op het gebied van werken, leren en ontwikkelen. De gids bespreekt dit aan de hand van een aantal themawanden. Op de ‘talentenwand’ kunt u bijvoorbeeld samen met de gids bekijken welke talenten en kwaliteiten u heeft en in welke baan u die kunt inzetten. Met deze talenten kunt u direct een vacature zoeken via de wand met actuele vacatures. Daarnaast zijn er themawanden over ondernemen en de sociale kaart van de regio. 
Er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Ook zijn er diverse inloopspreekuren waar u meer informatie krijgt over werken in bepaalde branches, uw sollicitatiegesprek kunt voorbereiden of tips krijgt over uw LinkedIn profiel. Bekijk voor al deze bijeenkomsten de agenda van het werkcentrum. 
 

Eén gezamenlijk loket voor de regio

In het Werkcentrum regio Amersfoort werken UWV en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Nijkerk, Baarn, Bunschoten en Soest samen met meerdere partners, waaronder Uitvoeringsorganisatie BBS, de vakbonden CNV en FNV, VCP de Unie, werkgeversorganisatie VNO/NCW, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en onderwijsinstellingen MBO Amersfoort en ROC Midden Nederland. 
Het WerkgeversServicepunt (WSP), het Leerwerkloket en het Doorstroompunt Jongeren regio Amersfoort maken ook deel uit van het werkcentrum. Gezamenlijk bieden zij vanuit één loket fysiek en digitaal hulp aan alle mensen bieden op het gebied van werk, scholing en ontwikkeling.