Als 65 plusser denkt u misschien al na over hoe u zou willen wonen als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent. U woont nu nog een in grote (eengezins)woning maar over een aantal jaren zorgt het onderhoud en de tuin mogelijk voor een afweging om kleiner te gaan wonen. Waar zou u dan willen wonen? Mogelijk heeft u dan behoefte om een woning te huren in de nabijheid van (zorg)voorzieningen? Of heeft u een zorgindicatie en wilt u graag zelfstandig blijven wonen en een woning huren in een woonzorgcomplex?

Hoe werkt het?

Alle woonzorgcomplexen liggen in de nabijheid van (zorg)voorzieningen en in de praktijk wordt de meeste zorg geleverd door de zorgverlener van de nabij gelegen voorziening. In de gemeente Nijkerk zijn vijf woonzorgcomplexen:

Hoevelaken

  • De Stoutenborgh

Nijkerk

  • De Beatrixflat
  • Oranjelaan
  • Zilverstaete
  • De Venepoort

De huurwoningen in woonzorgcomplexen worden voor de helft aangeboden aan 65-plussers en voor de andere helft aan mensen met een indicatie (ongeacht de leeftijd). Het aanbod van huurwoningen in een woonzorgcomplex is te vinden op WoningnetEemvalei. Om te kunnen reageren op het beschikbare woningaanbod moet u zich hier inschrijven.

In een aantal complexen zijn ook duurdere huurwoningen aanwezig. Ook deze woningen worden via WoningnetEemvalei te huur aangeboden.

Wat moet ik doen?

De woonzorgfolder geeft u meer informatie over wonen in woonzorgcomplexen en wat u moet doen om voor zo’n woning in aanmerking te komen.

In een woonzorgcomplex woont u zelfstandig en zijn er gemeenschappelijke ontmoetingsruimten aanwezig in het complex of in de directe omgeving. De voor u benodigde zorg is op afroep of afspraak mogelijk. De zorg staat los van het wonen en moet u zelf regelen. Hierbij heeft u vrije keuze wat betreft de zorgaanbieder.