De gemeente Nijkerk geeft inwoners en ondernemers de kans om actief mee te denken. Dit kan gaan over de ontwikkelingen in hun buurt. Maar ook over grotere veranderingen in Hoevelaken, Nijkerk en Nijkerkerveen. We gaan dus veel meer met elkaar in gesprek. Het betekent ook dat wanneer u plannen heeft, u zelf de buurt daarbij betrekt. Dat is niet altijd even makkelijk. Want hoe weet u wat er wel en niet kan? Hoe zorgt u ervoor dat iedereen kan meepraten? Wat doet u als u het niet met elkaar eens bent? Een medewerker van de gemeente kan meedenken en u verder op weg helpen.

Verplicht vanaf 2022 of 2023

Initiatiefnemers zijn vanaf 2022 of 2023 in een aantal gevallen verplicht om hun plannen vooraf met de omgeving door te spreken. Ze moeten laten zien of zo’n omgevingsgesprek is gevoerd.