Nieuwsoverzicht:

• Boerenprotest in Nijkerk – 2

Het distributiecentrum van Boni in Nijkerk is dinsdagmorgen nog steeds geblokkeerd door demonstrerende boeren.

• Inloopbijeenkomst Skatepark Corlaer in Nijkerk

Spelen en bewegen, dát mag wel wat spannender, vinden veel jongeren in de gemeente Nijkerk. Dit brengt de gemeente onder andere in praktijk door de skatebaan in Corlaer te vervangen. Woont u in de buurt en wilt u mee praten? Dan bent u van harte welkom bij de inloopbijeenkomst op 6 juli aanstaande.

• De gemeente snoeit overhangend groen

Vanaf juni tot september is de gemeente bezig met het snoeien van overhangend groen

• GGD Gelderland-Midden prikt zaterdag 9 juli op het Molenplein in Nijkerk

Inwoners die een eerste, tweede of boosterprik (vanaf 18 jaar) of herhaalvaccinatie willen, kunnen direct dichtbij gevaccineerd worden. U krijgt het Pfizer-vaccin.

• De gemeente maait de bermen op verschillende manieren

De firma Vaarkamp uit Ede is gestart met het maaien van de bermen in het buitengebied van de gemeente Nijkerk. In het maaionderhoud maakt de gemeente onderscheid tussen functionele bermen en ecologische bermen.

• Energietoeslag

Nijkerkse inwoners met een laag inkomen krijgen een eenmalige energietoeslag van 800 euro. In Nijkerk gaat het om ongeveer 1200 huishoudens.

• Financieel misbruik meest voorkomende vorm van ouderenmishandeling

Op 15 juni was het de internationale dag tegen ouderenmishandeling. In de gemeente Nijkerk is er de Lokale Alliantie Nijkerk. Het doel is het herkennen, signaleren en stoppen van financiële uitbuiting en ouderenmishandeling.

• De coronapandemie heeft impact gehad op iedereen

Ook voor jongvolwassenen (16-25 jaar) heeft deze periode fysieke en mentale gevolgen. De GGD’en brengen daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in kaart. Dit doen zij door middel van een landelijk online vragenlijstonderzoek; de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022.

• Denk ook mee in de adviesraad sociaal domein!

De Sociaaldomeinraad (SDR) is op zoek naar nieuwe leden. We zoeken enthousiaste mensen die kunnen meehelpen om te adviseren over de onderwerpen in het sociaal domein en de Participatiewet.

RSS feed