Nieuwsoverzicht:

 • Nieuwe wetgeving voor gasverbrandingsinstallatie

  Vanaf 1 april 2023 mogen alleen CO-vrij-gecertificeerde bedrijven werkzaamheden uitvoeren aan gasverbrandingsinstallatie. Dit zijn bijvoorbeeld cv-ketels, geisers, gashaarden, gaskachels en rookgasafvoeren.

 • HPV-prik voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar

  Jeugdigen vanaf 10 jaar kunnen worden gevaccineerd tegen het HPV-virus. HPV staat voor ‘humaan papillomavirus’. Dit virus kan bij jongens en meisjes verschillende soorten kanker veroorzaken.

 • Geldfit lanceert online potjes-check

  In de Week van het geld, van 27 tot en met 31 maart, lanceert Geldfit de online potjes-check. Met deze online tool kunnen huishoudens checken voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen.

 • Goed nieuws voor monumenteneigenaren

  De provincie Gelderland heeft meer geld beschikbaar gesteld voor het Gelders Monumentenfonds. Ook voor eigenaren van monumenten in de gemeente Nijkerk kan dit interessant zijn.

 • Uitslag verkiezingen bekend

  Ook in Nijkerk zijn de stemmen geteld van de verkiezingen afgelopen woensdag. Evenals in andere gemeenten duurde het tellen langer dan verwacht door de hoge opkomst.

 • Gemeente Nijkerk start project Maatje achter de Voordeur

  De gemeente Nijkerk start met het project Maatje achter de Voordeur. Maatjes zijn vrijwilligers die hun eigen ervaring met geweld inzetten voor anderen.

 • Werkcentrum regio Amersfoort ook voor inwoners uit de gemeente Nijkerk

  In het Werkcentrum regio Amersfoort kunnen ook inwoners uit de gemeente Nijkerk zich geheel vrijblijvend oriënteren en advies krijgen over loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

 • GBLT stuurt aanslagbiljetten voor de gemeente- en waterschapsbelasting

  Op 15 en 16 februari hebben huishoudens in de gemeente Nijkerk het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelasting ontvangen. Hierop staat ook de WOZ-waarde. Het aanslagbiljet wordt verstuurd door GBLT met datum van 24 februari 2023.

 • Hulp bij financiële problemen

  Lukt het u niet meer om zelf uw financiën goed te regelen? Is het steeds moeilijker om uit te komen met uw inkomen? Blijven er rekeningen liggen? Vraag dan op tijd om hulp. Niks doen verergert het probleem in snel tempo.