Nieuwsoverzicht:

• Illegaal vuurwerk

Na twee jaarwisselingen met coronamaatregelen ziet het ernaar uit dat 2023 op een traditionele manier in kunnen luiden. Om er samen voor te zorgen dat december voor iedereen een feestelijke maand is. Vragen wij u om melding te doen van opslag, handel en transport van illegaal vuurwerk.

• Oranje vlag in top voor Orange the World 2022

De fontein aan de rand van het centrum van Nijkerk kleurt sinds vrijdag 25 november oranje. Dit heeft niets te maken met het WK Voetbal in Qatar, maar alles met de internationale campagne Orange the World.

• Sportmedaille behaald in 2022? Meld je aan voor de huldiging!

Heb je in 2022 een medaille behaald bij een officieel Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap? De gemeente wil deze sportkampioenen in het zonnetje zetten.

• Gemeente Nijkerk betaalt mee aan uw zorgverzekering

Speciaal voor mensen met een laag inkomen is er in Nijkerk een speciale collectieve zorgverzekering: de gemeentepolis. Met deze polis helpt de gemeente u om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!

• Herhaalprik corona bij GGD Gelderland-Midden

Iedereen vanaf 12 jaar kan zonder afspraak een herhaalprik met vernieuwde coronavaccins krijgen. Voorwaarde is dat u de basisserie heeft gehad. En dat uw laatste coronavaccinatie of -besmetting minimaal 3 maanden geleden is.

• Woonpark Hoevelaken genomineerd voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Het verbeteren van de kwaliteit van de Gelderse leefomgeving vraagt om goede voorbeelden. Met de tweejaarlijkse Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit worden geslaagde en inspirerende projecten in beeld gebracht.

• Vernieuwd horizontaal toezicht in Nijkerk heeft voordelen

De gemeente Nijkerk en de Belastingdienst hebben nieuwe afspraken gemaakt over het controleren van de aangifte.

• Voorlichting verslavende middelen Van Lodenstein College Hoevelaken

In oktober was er een voorlichting voor jongeren van het Van Lodenstein College in Hoevelaken over verslavende middelen. De jongeren gingen in gesprek met verschillende voorlichters. Het doel was om uitleg te geven over middelen.

• Denkt u dat er ergens huiselijk geweld is?

Stress, weinig geld, uw baan verliezen. Het kan iedereen overkomen en het kan overal voorkomen. Dit soort zorgen kunnen thuis leiden tot onveiligheid. Bij uzelf of bij iemand die u kent. Bij Veilig Thuis kunt u terecht voor uw vragen en kunt u uw zorgen bespreken.

RSS feed