Nieuwsoverzicht:

 • Woont u in een flat: koop een GFT-bakje

  In Nederland is gemiddeld dertig procent van het restafval nog GFT-afval, bij de hoogbouw loopt dit soms zelfs op tot vijftig procent. Scheidt u al uw groente, fruit- en tuinafval van uw restafval?

 • WOZ-waarden zijn weer bekend

  Voor veel mensen zijn het financieel lastige tijden. "Ik kan me daarom voorstellen dat u benieuwd bent naar de WOZ-waarde van uw woning. Bij GBLT maken we de WOZ voor u zo eenvoudig mogelijk. En we helpen u persoonlijk als dat nodig is", zegt Gerben Knol, WOZ-expert bij GBLT.

 • Klus aanmelden voor NLdoet 2023

  Ook dit jaar organiseert het Oranje Fonds ‘NLdoet’ op 10 en 11 maart 2023. Dit gebeurt samen met duizenden organisaties in het land. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. ‘NLdoet’ zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

 • Officiële opening Werkcentrum regio Amersfoort

  Het Werkcentrum regio Amersfoort is donderdag 26 januari 2023 officieel geopend. In het werkcentrum kunnen ook inwoners uit de gemeente Nijkerk zich geheel vrijblijvend oriënteren en advies krijgen. Dit advies kan gaan over loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

 • Wat we doen in de openbare ruimte

  In dit artikel kunt u meer lezen over het kappen van bomen aan de Veenslagenweg in Hoevelaken. En over het winter snoeien van het bosplantsoen. Vanaf half januari tot eind maart dunt de gemeente - waar nodig - het bosplantsoen uit.

 • Vogelgriep op eendenbedrijf in Nijkerk

  In Nijkerk is op donderdag 26 januari vogelgriep vastgesteld op een vermeerderingsbedrijf voor eenden. Om verspreiding van het virus te voorkomen zijn de circa 10.000 dieren geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

 • Bijeenkomst over plan kleine windmolen (boerderijmolen)

  Gemeente Nijkerk is van plan om in het buitengebied boerderijmolens (kleine windmolens) toe te staan. Hoe de gemeente dat wil doen en onder welke voorwaarden staat beschreven in het Ontwerp Beleidskader over duurzame opwek met boerderijmolens op land.

 • Gaat u als ouders scheiden?

  Meld u aan voor een gratis, anonieme, online ouderbijeenkomst. Een scheiding of een wens om te scheiden heeft veel invloed. Ook als u kinderen heeft. Maar welke invloed het heeft, weet u niet altijd van tevoren. Het kan veel stress geven. Financieel heeft het invloed. Er komt veel kijken bij een scheiding.

 • Hogere grens voor kwijtschelding belasting

  De vermogensgrens voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen is met ingang van 1 januari 2023 verhoogd. Deze verhoging bedraagt € 2.000 boven op de geldende vermogensnorm. Dit betekent dat meer inwoners in aanmerking kunnen komen voor kwijtschelding.