Nieuwsoverzicht:

• Waar kan ik klein chemisch afval inleveren?

Klein chemisch afval (kca) is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Lever klein chemisch afval altijd op de juiste manier in. Hoe? Lees snel verder.

• Programmabegroting 2023

De gemeenteraad heeft ingestemd met de programmabegroting 2023-2026. In de begroting licht het college zijn plannen toe inclusief de kosten. De begroting is met andere woorden het huishoudboekje van de gemeente.

• Aankondiging onderzoek weekmarkt Nijkerk-centrum

De gemeente Nijkerk start een onderzoek naar de toekomst van de weekmarkt in Nijkerk. Elke vrijdag is er een weekmarkt op Het Plein in Nijkerk-centrum. Sinds oktober is de markt tijdelijk verplaatst naar het Molenplein en omgeving.

• PMD-afval scheiden: zo doet u dat

Verpakkingen kunt u vaak weggooien bij het PMD-afval. Dit is wat erin kan: Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen (zoals blik) en Drankkartons.

• Vervolgproces woningbouw in Deelplan 3 in Nijkerkerveen

Dit woningbouwplan gaat uit van maximaal 350 woningen. Het gaat om het gebied ten zuidwesten van Nijkerkerveen – gelegen tussen de Nieuwe Kerkstraat, de Laakweg en de Jacob de Boerweg.

• Tijdelijke huisvesting voor bovenbouw Het Baken op parkeerterrein Watergoor

De groepen 5 t/m 8 van ‘Het Baken’ zitten na de herfstvakantie in een tijdelijk gebouw op het parkeerterrein van sporthal Watergoor in Nijkerk.

• Online aanvragen rijbewijs

Eenvoudig uw rijbewijs verlengen? U kunt nu de verlenging van uw rijbewijs online aanvragen bij de gemeente Nijkerk!

• Bladkorven in de gemeente Nijkerk

De gemeente verwijdert in het najaar het gevallen blad op openbare wegen. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

• Piepschuim bij restafval

Wanneer u iets koopt, zit er soms piepschuim in de verpakking. Piepschuim hoort niet bij het PMD (Plastic, Metaal, Drankkartons) en ook niet bij het oud papier. Piepschuim hoort bij het restafval.

RSS feed