Nieuwsoverzicht:

• Kom naar het wekelijkse spreekuur met de handhavers! Het spreekuur vindt de komende 12 weken elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur plaats in het Paashuis aan de Goudenregenlaan 1 in Nijkerk.
  • Woont u in de gemeente Nijkerk, bent u in de problemen geraakt door de toeslagenaffaire en hebben wij nog geen contact met u gehad? Twijfel dan niet om zelf contact met ons op te nemen.
  • Het is weer voorjaar, hét moment om verse plantjes in de tuin of op het balkon te zetten. Wist u dat planten helpen tegen hittestress in de zomer en wateroverlast wanneer het hard regent? In tegenstelling tot tegels.
  • Criminelen maken steeds vaker gebruik van zaken in de bovenwereld om hun illegale activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld een café of winkel, waar nooit klanten komen, om drugsgeld wit te wassen. Of huren ze een pand of loods ten behoeve van drugs- of wapenhandel.
  • De aanpak bestaat uit 3 maatregelen: de behandeling van eikenbomen met het middel XenTari, het wegzuigen van nesten op plekken waar deze worden gemeld en biologische bestrijding met vogels en insecten.
  • Cannabis staat bovenaan bij de verslavingszorg als het gaat om behandeling van verslaving aan verboden middelen. Hoe zit dat precies?
  • Voor studenten in opleiding tot Handhaver Toezicht en Veiligheid (MBO Amersfoort) werd tijdens het acht weken durende project, de leefomgeving een leeromgeving in het winkelcentrum van Hoevelaken.
  • De containers voor glas, plastic, metaal (blik) en drankkartons op de parkeerplaats achter de oude Jumbo aan de Brink haalt de gemeente weg. Omdat op het Kerkplein woningen komen.
RSS feed