• Week van de Pleegzorg - Jouw huis een 2e thuis?

  Van 1 tot en met 8 november is de Week van de Pleegzorg. Ook in de gemeente Nijkerk zijn kinderen die pleegouders nodig hebben. Kinderen horen thuis, en als dat niet kan, dan zo thuis mogelijk. Een warme plek in een ander huis, waar het kind zich ‘thuis’ mag voelen. Het liefst dichtbij, in hun vertrouwde omgeving, met school en vriendjes in de buurt.

 • Gemeente Nijkerk feliciteert Bieze Food Group Warehousing met de juryprijs ICT Award Regio Food Valley

  Tijdens een feestelijke bijeenkomst in gebouw Omnia van Universiteit Wageningen werd de prijs onlangs door Bieze uit Nijkerk in ontvangst genomen. Er waren genomineerden in de categorieën Young Talent Award, Innovatieprijs en ICT Award.

 • Week tegen Kindermishandeling – schrijf je in voor workshops

  Dichterbij dan je denkt. Ook bij jou op de club, in de straat, op je werk, bij de kerk of bij vrienden of familie. Kindermishandeling komt nog steeds veel en overal voor.

 • Besluit over begroting 2024

  De gemeenteraad neemt donderdag 2 november een besluit over de begroting voor 2024. De begroting maakt duidelijk waar het college in 2024 en volgende jaren aan werkt.

 • Inloopspreekuren in Werkcentrum regio Amersfoort

  Wil je hulp bij het vinden van (ander) werk. Het Werkcentrum regio Amersfoort is dé plek waar iedereen uit de arbeidsmarktregio Amersfoort ondersteuning, advies en inspiratie kan krijgen over werk, scholing en loopbaan. Hieronder valt ook de gemeente Nijkerk.

 • Controleer uw energiecontract op tijd

  De herfst en winter komen er snel aan. De verwarming gaat dus weer aan. Heeft u een goed energiecontract? Dit kan u veel geld besparen en zekerheid geven. Als u een variabel energiecontract heeft, kunnen de tarieven snel stijgen wat u onverwachts meer geld kan gaan kosten.

 • Vanaf 30 oktober controles hondenbelasting

  Vanaf maandag 30 oktober doet GBLT controle voor de hondenbelasting. Deze laat GBLT uitvoeren door het bedrijf Legitiem.

 • Bladkorven in de gemeente Nijkerk

  De gemeente verwijdert in het najaar het gevallen blad. Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

 • De aanslag voor de gemeente- en waterschapsbelasting komt eraan

  Op 25 en 26 oktober krijgt een deel van de huishoudens in onze gemeente het aanslagbiljet voor de gemeente- en waterschapsbelasting. Het aanslagbiljet wordt verstuurd door GBLT, de organisatie die voor Nijkerk de gemeentebelastingen regelt.