Nieuwsoverzicht:

• Online aanvragen rijbewijs

Eenvoudig uw rijbewijs verlengen? U kunt nu de verlenging van uw rijbewijs online aanvragen bij de gemeente Nijkerk!

• Bladkorven in de gemeente Nijkerk

De gemeente verwijdert in het najaar het gevallen blad op openbare wegen. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

• Piepschuim bij restafval

Wanneer u iets koopt, zit er soms piepschuim in de verpakking. Piepschuim hoort niet bij het PMD (Plastic, Metaal, Drankkartons) en ook niet bij het oud papier. Piepschuim hoort bij het restafval.

• Gratis echtscheidingsspreekuur, hoe werkt dat?

Er komt veel kijken bij een scheiding of de wens om te scheiden. Van tevoren weet je niet altijd wat voor invloed dit heeft. Mentaal kan het zwaar zijn. Het kan veel stress geven. Financieel heeft het invloed. Daarom is er het echtscheidingsspreekuur.

• College bezoekt Food Production Cluster

“Meer dan 2400 banen, ruim tien procent van de Nijkerkse werkgelegenheid en dan tellen we de indirecte werkgelegenheid nog niet eens mee.” Zo begon vorige week de presentatie aan het Nijkerkse college over de Food Production Cluster.

• OV-ambassadeur helpt bij reizen met openbaar vervoer

Reizen met het openbaar vervoer moet voor iedereen toegankelijk en makkelijk zijn. OV-ambassadeurs geven advies en tips over het reizen met trein of bus aan 55-plussers. Op locatie, telefonisch én online.

• Jongeren gebruiken steeds vaker verschillende drugs door elkaar

Robert den Hartog, coördinator van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk, ziet een nieuwe trend in het drugsgebruik onder jongeren in de gemeente Nijkerk. ‘Ze komen samen bij iemand thuis. Daarbij hebben ze allerlei verschillende soorten drugs bij zich en gebruiken dat dan door elkaar.’

• De markt tijdelijk op het Molenplein

Vanaf 1 oktober tot eind maart 2023 verplaatst “De markt” tijdelijk naar het Molenplein. Dit heeft te maken met de werkzaamheden op het Plein. Het Plein ondergaat een herinrichting en deze wordt uitgevoerd door aannemer Timmer.

• Uitkomst enquête over het scheiden van afval

In april dit jaar hield de gemeente een enquête over het scheiden van afval in Nijkerk. De aanleiding hiervoor was dat er nog veel herbruikbare grondstoffen, zoals GFT en plastic, in het restafval terecht komen.

RSS feed