Nieuwsoverzicht:

• De PMD-container in woonwijk Paasbos is niet in gebruik omdat deze kapot is. Deze containers worden op maat gemaakt voor de gemeente Nijkerk. Er gaat enige tijd overheen voordat een nieuwe container geleverd kan worden.
  • De groene daken in Nijkerk zijn een groot succes! Zo groot zelfs, dat de subsidiepot voor 2021 bijna op is. U kunt nog tot 1 juli een aanvraag indienen. En anders weer vanaf 1 januari 2022.
  • Van buurtbarbecue tot festival, het mag eindelijk weer! De aangekondigde versoepelingen gaan wel gepaard met extra eisen aan de organisatie van evenementen. Zorg daarom dat u op tijd uw aanvraag indient, of melding doet.
  • Weet u niet zo goed waar u moet beginnen met verduurzamen? Bel Henk! Henk is de Energiecoach van Energieloket Nijkerk.
  • In de gemeente Nijkerk is de aannemer in mei en begin juni bezig geweest met het bestrijden van de eikenprocessierups. De aannemer heeft een preventief middel gebruikt tegen de eikenprocessierups. Spuiten met bacteriepreparaat Xentari. Dit middel is veilig voor mens en milieu.
  • Let op: Een afspraak maken bij het loket voor Burgerzaken van Nijkerk is GRATIS. Websites die dit tegen betaling aanbieden, proberen u op te lichten. Pas daarvoor op, betaal dit niet. U maakt kosteloos een afspraak op onze website.
  • In de verzamelcontainers voor papier bij de scholen wordt regelmatig karton van bedrijven gevonden. Helaas is het effect dat door het karton van bedrijven de inhoud regelmatig wordt afgekeurd.
  • Woont u in de gemeente Nijkerk, bent u in de problemen geraakt door de toeslagenaffaire en hebben wij nog geen contact met u gehad? Twijfel dan niet om zelf contact met ons op te nemen.
  • De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u problemen heeft met het betalen van uw woonkosten als gevolg van de coronamaatregelen.
RSS feed