Nieuwsoverzicht:

• Gokverslaving neemt toe

Verslavingsinstellingen in Nederland luiden de noodklok over de groeiende gokverslaving. Het gaat hier regelmatig om jonge mensen. De vele reclames voor online gokken leiden kennelijk tot meer gokken. Ook Jan Bijsterbosch, expert verslaving van de gemeente Nijkerk, maakt zich zorgen.

• Bescherm jezelf en elkaar tegen corona

Het aantal coronabesmettingen loopt weer op. Ons gedrag heeft invloed op het aantal besmettingen. Naast het doen van een zelftest bij klachten en thuisblijven bij corona, blijven de basisadviezen belangrijk om Nederland open te houden: was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog en zorg voor genoeg frisse lucht.

• Economie gemeente Nijkerk vitaal en veerkrachtig

De Nijkerkse economie doet het goed. De werkloosheidscijfers dalen, het aantal bedrijven stijgt en de leegstand in de kernen van de gemeente neemt steeds verder af.

• Beëindiging geldigheid Noodverordening

Op 4 juli 2022 heeft de burgemeester van Nijkerk een Noodverordening vastgesteld om ernstige verstoringen van de openbare orde door boerenprotesten te voorkomen. Inmiddels is de dreiging van deze protestacties afgenomen.

• Verklaring van raadsfracties gemeente Nijkerk over acties boeren

In de afgelopen dagen hebben acties van boeren plaats gevonden in onze gemeente. Daarbij zijn meerdere bedrijven in de voedselsector geblokkeerd.

• Energietoeslag voor lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen of een inkomen net boven het sociaal minimum krijgen in 2022 een extra tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten.

• Inloopspreekuur OV-reisadvies

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is.

• De gemeente snoeit overhangend groen

Vanaf juni tot september is de gemeente bezig met het snoeien van overhangend groen

• De gemeente maait de bermen op verschillende manieren

De firma Vaarkamp uit Ede is gestart met het maaien van de bermen in het buitengebied van de gemeente Nijkerk. In het maaionderhoud maakt de gemeente onderscheid tussen functionele bermen en ecologische bermen.

RSS feed