Nieuwsoverzicht:

• Illegaal vuurwerk

Bepalen of vuurwerk voor consumenten bestemd is of niet, is lastig. Het hoeft er namelijk helemaal niet afwijkend uit te zien. Als vuistregel geldt: illegaal (of: verboden) vuurwerk is al het vuurwerk dat niet in de legale consumentenhandel en binnen de vastgestelde verkoopdagen in Nederland wordt verkocht.

• Haal zonder afspraak dichtbij een herhaalprik

Inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen voor een herhaalprik dichtbij terecht bij de vaccinatielocatie in Hart van Holland, Berencamperweg 12. Dit kan elke zaterdag tot en met 17 december van 10.00 - 16.00 uur.

• Op weg naar een feestelijke jaarwisseling

Na twee jaarwisselingen met coronamaatregelen ziet het ernaar uit dat 2023 op een traditionele manier in kunnen luiden. Om ervoor te zorgen dat oud & nieuw feestelijk verloopt, vragen wij uw alvast uw aandacht voor het veilig afsteken van vuurwerk.  Lees de veilig vuurwerktips om ongelukken met vuurwerk te voorkomen.

• Sportmedaille behaald in 2022? Meld je aan voor de huldiging!

Heb je in 2022 een medaille behaald bij een officieel Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap? De gemeente wil deze sportkampioenen in het zonnetje zetten.

• Gemeente Nijkerk betaalt mee aan uw zorgverzekering

Speciaal voor mensen met een laag inkomen is er in Nijkerk een speciale collectieve zorgverzekering: de gemeentepolis. Met deze polis helpt de gemeente u om goed en betaalbaar verzekerd te zijn!

• Herhaalprik corona bij GGD Gelderland-Midden

Iedereen vanaf 12 jaar kan zonder afspraak een herhaalprik met vernieuwde coronavaccins krijgen. Voorwaarde is dat u de basisserie heeft gehad. En dat uw laatste coronavaccinatie of -besmetting minimaal 3 maanden geleden is.

• Woonpark Hoevelaken genomineerd voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Het verbeteren van de kwaliteit van de Gelderse leefomgeving vraagt om goede voorbeelden. Met de tweejaarlijkse Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit worden geslaagde en inspirerende projecten in beeld gebracht.

• Voorlichting verslavende middelen Van Lodenstein College Hoevelaken

In oktober was er een voorlichting voor jongeren van het Van Lodenstein College in Hoevelaken over verslavende middelen. De jongeren gingen in gesprek met verschillende voorlichters. Het doel was om uitleg te geven over middelen.

• Denkt u dat er ergens huiselijk geweld is?

Stress, weinig geld, uw baan verliezen. Het kan iedereen overkomen en het kan overal voorkomen. Dit soort zorgen kunnen thuis leiden tot onveiligheid. Bij uzelf of bij iemand die u kent. Bij Veilig Thuis kunt u terecht voor uw vragen en kunt u uw zorgen bespreken.